Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

 Η Εθνική της 25ης Μαρτίου

Με κατάνυξη και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, θα εορταστεί εφέτος η μεγάλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον κεντρικό ναό της έας Ιωνίας.

Ο ναός θα είναι ανοικτός για προσκύνημα κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας της Τετάρτης 24ης και της Πέμπτης 25ης Μαρτίου 2021.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του   μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής, από τις 6.45 έως τις 9.45 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική της εορτής, ιερουργούντος του  κ. Ιγνατίου.

Κατά την θα αναγνωσθεί το της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του .

Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει Β΄ Θεία Λειτουργία.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία της εορτής θα μεταδοθούν απ' ευθείας από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό , από το κανάλι της  Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Youtube και από την σελίδα του ναού Ευαγγελιστρίας στο .

Επίσης, θα γίνει και ραδιοφωνική μετάδοση από τον Ρ/Σ της  Μητροπόλεως «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστούν ο Εσπερινός της Αποδόσεως και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου τη Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, οι φερώνυμοι ναοί στο Γερακάρι ς, στον Αλμυρό και στην Άνω Γατζέα.

Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική εορτή

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής, κατά την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου ικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του επισκόπου  Ιγνατίου, παρουσία των Αρχών του τόπου .

Μετά την Δοξολογία,  θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στην μνήμη των Αγωνιστών του ΄21 στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση