Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας

Τρείς ώρες διήρκεσε η συνεδρίση του Συμβουλίου Άμυνς που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, απόψε, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου ‘Αμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική , καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας εκ νέου το να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επιπλέον, η Αθήνα ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με σκοπό των περαιτέρω συντονισμό των δύο πλευρών.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και για τις διάφορες επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, για παρεμπόδιση των τουρκικών παραβατικών ενεργειών που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά τη συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για τα περαιτέρω που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση