Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας

Τρείς ώρες διήρκεσε η συνεδρίση του Συμβουλίου Άμυνς που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο ς ‘Αμυνας, απόψε, υπό την προεδρία του υπουργού ς Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική , η σύγκληση του Συμβουλίου ‘Αμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της ελληνικής ς τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νίκος Δένδιας διεμήνυσε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας εκ νέου το Ορούτς Ρέις να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Επιπλέον, η Αθήνα ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής ς Νίκο Αναστασιάδη με σκοπό των περαιτέρω συντονισμό των δύο πλευρών.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και για τις διάφορες επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, για παρεμπόδιση των τουρκικών παραβατικών ενεργειών που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά τη συνομιλία του Προέδρου της ς και του πρωθυπουργού της Ελλάδας υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση