Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο εορτασμός της επετείου του “ΟΧΙ” στο Βόλο
Ο εορτασμός της επετείου  του “ΟΧΙ” στο Βόλο

Ο εορτασμός της επετείου του “ΟΧΙ” στο Βόλο

 

 

Το πρόγρμμ εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων  .

Όπως αναφέρεται , η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της ς μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.

Ενόψει του εορτασμού προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί αύριο Τετάρτη μέχρι τη δύση του ηλίου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των ΝΠΔΔ και τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα γίνει απότιση φόρου τιμής από μαθητές, , προσκόπους, οδηγούς, φορείς και Συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων στην του .

Στις 7.30 το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο και Αλμυρού κ. .

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην του Βόλου από τις πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, τα Σώματα ασφαλείας, φορείς και Συλλόγους.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει η καθιερωμένη προ των επισήμων παρέλαση, στην παραλία της πόλης, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει επίσημη υποστολή της Σημαίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση