Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Άρειος Πάγος θα διεξάγει διπλή έρευνα για την υπόθεση Πανούση
Ο Άρειος Πάγος θα διεξάγει διπλή έρευνα για την υπόθεση Πανούση

Ο Άρειος Πάγος θα διεξάγει διπλή έρευνα για την υπόθεση Πανούση

Διπλή διέταξε η του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετα τις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και ότι πολιτικά στελέχη  του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές και συνομιλίες με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα.

Η θα είναι προς δύο κατευθύνσεις και για όσα ο κ. Πανούσης κατήγγειλε αλλά και με βάση την που κατέθεσαν οι δύο υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νικ. Τόσκας για τη διαρροή των εγγράφων με συνομιλίες στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποδίκου από τους .

Η πρώτη δικογραφία σχετίζεται με την αναφορά του πρώην υπουργού Γιαννη Πανούση και περιλαμβάνει ως υλικό την αναφορά του πρώην υπουργού, όσα ο ίδιος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αλλά και την συνέντευξή του στην Πρώτο  Θέμα.

Αντικείμενο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος  Δασούλας, θα είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η βία κατά πολιτικού η της κυβέρνησης που είναι βαρύ αδίκημα και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη βία αλλά και η συμμετοχή σε δημοσίου ιδρύματος ( πρυτανεία) αδίκημα που σχετίζεται με την περσινή στην οποία και αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Πανούσης

Κατά τη διάρκεια έρευνας ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα ζητήσει επίσης στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες από παλαιότερες κατά Πανούση ( βόμβα σε γραφείο του και επίθεση σε βάρος του στο πανεπιστήμιο) πού βρίσκονται, και  σε περίπτωση αρχειοθέτησης η εντολή είναι να ανασυρθούν και να εξεταστούν εκ νέου τα περιστατικά αυτά και θα συσχετίσει τις δικογραφίες αυτές ( για τις κατά Πανούση στο παρελθόν) με την έρευνα για τις τωρινές του .

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε μετά την των δύο υπουργών κ.κ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα με αντικείμενο τη διερεύνηση της γνησιότητας των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τις καταγγελίες Πανούση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση