Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου νέος δήμαρχος Βόλου
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού  Θάνος Θεοδώρου νέος δήμαρχος Βόλου

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου νέος δήμαρχος Βόλου

Ο Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου είναι ο νέος δήμαρχος Βόλου, μετά την σημερινή εκλογική διαδικασία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Μαργ. Πατσιαντά, των έξι ανεξάρτητων συμβούλων , των συμβούλων της ΛΑΣ και του συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλια.

Ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς ανακοίνωσε ότι ο Θάνος Θεοδώρου θα τελεί στο εξής χρέη δημάρχου και στη συνέχεια τον κάλεσε στην έδρα, ενώ πρόσθεσε πως αναπληρωτής δήμαρχος παραμένει ο Αναστ. Μπατζιάκας.

Ο κ . Θεοδώρου αφού είχε έναν εναγκαλισμό με τον Αχ. Μπέο κάθισε στη θέση του δημάρχου και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Με την παρούσα θα ήθελα να σας ανακοινώσω την κοινή απόφαση του δημάρχου μας κ. Αχιλλέα Μπέου, εμού, καθώς και όλης της δημοτικής μας ομάδας, να είμαι εγώ το πρόσωπο που θα υποκαταστήσει προσωρινά το δήμαρχο στην τυπική των καθηκόντων του.

Η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδιαίτερα εγώ ο ίδιος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και εξαγγείλει και ειδικά στον τρόπο διοίκησης που επέλεξε ο Δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, τα θετικά του οποίου ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας μας.

Είναι για εμένα αυτονόητο και θα πρέπει να είναι και σε εσάς, αλλά και στους δημότες μας ξεκάθαρο ότι ουδέν αλλάζει στην ουσιαστική του Δήμου μας, καθώς παραμένουμε η Δημοτική Αρχή που οι επέλεξαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τις αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εκείνου που αναδείχθηκε ως Δήμαρχος.

Εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.

Για όσους δε, τους διαφεύγει ο δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους και όχι από τα συμβούλια. Άρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο βολιώτικος λαός.

Η πρόταση του δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη του Δήμου μας.

Σας καλώ λοιπόν και εσάς ως αντιπολίτευση, να αφήσετε τα κομματικά σας συμφέροντα και να συνεργαστείτε με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε το Βόλο των ονείρων μας, το Βόλο που αγαπάμε, μακριά από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες» .

Νωρίτερα αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο κ. , λέγοντας ότι η διαδικασία είναι ενδοκομματική, ενώ και ο κ. Γαργάλας εκ μέρους των ανεξάρτητων είπε πως πρόκειται για ζήτημα εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής και συνεπώς είτε ψηφίσουμε είτε όχι δεν έχει καμία αξία. Αποχωρούμε από τη διαδικασία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ο οποίος είπε πως δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία μας, οπότε τα λέμε την ερχόμενη Δευτέρα με τον αναπληρωτή δήμαρχο».

Ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Απ. Παπατόλιας κατέθεσε έγγραφη δήωση και αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Στη δήλωση αναφέρεται: «Η δημοτική ομάδα της παράταξής μας, “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”, θα απέχει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου δημάρχου.

Η απόφασή μας αυτή είναι απολύτως συνεπής προς την πολιτική θέση που εξαρχής έχουμε διατυπώσει, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση του κ. Μπέου στις δημοτικές εκλογές του 2014, η οποία προδιέγραφε τη σημερινή εξέλιξη. Με την αποχή μας από τη σημερινή συνεδρίαση θέλουμε να σηματοδοτήσουμε με τον πιο ξεκάθαρο και υπεύθυνο τρόπο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε στην εργαλειακή χρησιμοποίηση και τον ευτελισμό της θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την προεκλογική περίοδο, είχαμε καταγγείλει την επιλογή του κ. Μπέου να εμπλέξει αδίστακτα τον Δήμο στις δικαστικές του εκκρεμότητες και να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή ψήφο σαν προσωπική ασπίδα προστασίας. Είχαμε επισημάνει πως ήταν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να διεκδικεί να γίνει δήμαρχος της πόλης, πριν ξεκαθαρίσει τις δικαστικές του εμπλοκές, δεδομένου ότι ήταν ανοιχτό το σοβαρό ενδεχόμενο -σχεδόν η βεβαιότητα- να τεθεί σε και, στη συνέχεια, να αναδειχθεί, μέσα από συμφωνίες στο παρασκήνιο, δήμαρχος άλλος από αυτόν που θα ψήφιζαν οι δημότες, όπως και θα συμβεί τελικά.

Δικαιωθήκαμε, λοιπόν, δυστυχώς για την πόλη, απόλυτα στις πολιτικές επισημάνσεις και την τεκμηριωμένη κριτική μας.
Ούτως ή άλλως, όποιος κι αν είναι ο αντικαταστάτης του, θα ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Άλλωστε, η σχετική διάταξη του νόμου για την αντικατάσταση των δημάρχων, αυτό που στην πραγματικότητα καλύπτει είναι η περίπτωση αιφνίδιας και απρόσμενης κατάστασης, που προέκυψε, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, και όχι την περίπτωση καθαρής πολιτικής εξαπάτησης των δημοτών, όπως συνέβη με τον κ. Μπέο, αφού, στην προκειμένη περίπτωση, η εξέλιξη αυτή είχε προδιαγραφεί προεκλογικά, και μάλιστα, είχε ευθέως επισημανθεί από εμάς αλλά και από άλλες παρατάξεις. Πόσω μάλλον που ο κ. Μπέος, με τις προκλητικές δηλώσεις του ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να διοικεί από το παρασκήνιο τον Δήμο, δεν αφήνει αμφιβολία ότι αντιλαμβάνεται τον αντικαταστάτη του ουσιαστικά σαν αχυράνθρωπό του. Μόνο που θα αιφνιδιαστεί δυσάρεστα και πάλι, γιατί επιμένει να λογαριάζει ερήμην της νομιμότητας και των ελεγκτικών οργάνων της πολιτείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η εκλογή του νέου δημάρχου αφορά αποκλειστικά το εσωτερικό της ομάδας του. Αν και δεν θα έχει την αναγκαία πολιτική νομιμοποίηση, είναι αυτονόητο πως θα σεβαστούμε το θεσμικό ρόλο του αντικαταστάτη και θα τον κρίνουμε συγκεκριμένα, με βάση τις πράξεις και παραλείψεις του. Πρωτίστως από το κατά πόσο θα αποδεχθεί το ρόλο της μαριονέτας που του επιφυλάσσει ο κ. Μπέος. Και βεβαίως από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει και τη διοίκηση που θα ασκήσει. Τον καλούμε, για το συμφέρον της πόλης και του Δήμου, να συναισθανθεί τις μεγάλες ευθύνες του νέου ρόλου του και όχι μόνο να μη συνεχίσει, αλλά να προσπαθήσει να περιορίσει τις καταστροφικές για την πόλη συνέπειες της διοίκησης Μπέου.

Ο βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σκιαμαχούμε διαρκώς με φαντάσματα, καταχθόνιες δυνάμεις και ανεμόμυλους, παρακολουθώντας αμέριμνα μια πορεία εκφυλισμού και ιστορικής παρακμής της πόλης μας. Στην κρίσιμη αυτή φάση για την πόλη και τον Δήμο, θα συνεχίσουμε ως παράταξη να ασκούμε γόνιμη, δημιουργική και μαχητική αντιπολίτευση, από τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας, ενισχύοντας τη συλλογική μας λειτουργία, ενδυναμώνοντας την παρουσία μας στην κοινωνία και τα προβλήματά της και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών με όλες εκείνες τις δυνάμεις που αισθάνονται ευθύνη απέναντι στη δημοκρατική παράδοση της πόλης, τον πολιτισμό, την ιστορία και την αισθητική της. Όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από τα , το κράτος και τα ιδιοτελή συμφέροντα.»

Ο κ. Μουλάς κατήγγειλε τη γενικότερη στάση του Απ. Παπατόλια λέγοντας: «Ο κ. Παπατόλιας έλεγε ότι έχω κάνει συναλλαγές με το δήμαρχο και αποδείχθηκε ότι όλα ήταν ψεύδη και συκοφαντικά . Τόσο προσωπικά όσο και ο κ. Μπέος δεν είμαστε άνθρωποι που μιλάμε κάτω από το τραπέζι και το απεδείξαμε σήμερα».

Η σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Κατερίνα Τσοπουρίδη είπε ότι ο νέος δήμαρχος πρέπει να τύχει ευρύτερης αποδοχής.

Τέλος οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Νικ. Χαυτούρας και Ι. Γρηγορίου παρέμειναν και ψήφισαν θετικά, για το καλό της πόλης, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

dsvmpeos

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση