Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα
NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα

NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Αθήνα εξετάζει ακόμα τρόπους για την του χρέους της, υποδεικνύει πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην χρεοκοπία, υποστηρίζεται σε των New York Times με την υπογραφή του Landon Thomas Jr.

Η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον “πρύτανη” των διεθνών δικηγόρων χρεοκοπίας, Lee C. Buchheit, κατά την του ελληνα υπουργού στην Ουάσιγκτον, είχε κρίσιμη σημασία, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Ο κ. Buchheit ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που βοήθησε στη  συμφωνία για την του ελληνικού χρέους το 2012.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά την συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας απο τους δύο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αλλά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του δυσβάστακτου χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που πρέπει να αποπληρώσει τις επόμενες εβδομάδες.

H και το είναι έξαλλοι – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα των ΝΥΤ – διότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αλλάξει το γενναιόδωρο σύστημα συνταξιοδότησης, ενώ ο κ. Βαρουφάκης έχει πάει στην αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνοντας τις στα χαμηλότερα επίπεδα.

“Ακόμα δεν έχουμε ένα κατανοητό, λεπτομερές σχέδιο” δήλωσε ένας απο τους ανώτερους δανειστές της Ελλάδας στους ΝΥΤ. “Επιπλέον, τα νούμερα δεν βγαίνουν…”

“Πρακτικά και πολιτικά, το “” του ελληνικού χρέους αποκλείεται” δήλωσε ο . Ντάισελμπλουμ την περασμένη Παρασκευή, αλλά πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας πρέπει να σταματήσει κι ότι ο μόνος τρόπος είναι ένα γερό “” του χρέους.
πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση