Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα
NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα

NYT: Σε απόσταση αναπνοής από την χρεοκοπία η Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Αθήν εξετάζει κόμα τρόπους για την του χρέους της, υποδεικνύει πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην χρεοκοπία, υποστηρίζεται σε των New York Times με την υπογραφή του Landon Thomas Jr.

Η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον “πρύτανη” των διεθνών δικηγόρων χρεοκοπίας, Lee C. Buchheit, κατά την επίσκεψη του ελληνα υπουργού στην Ουάσιγκτον, είχε κρίσιμη σημασία, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Ο κ. Buchheit ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που βοήθησε στη  συμφωνία για την του ελληνικού χρέους το 2012.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά την συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας απο τους δύο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αλλά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του δυσβάστακτου χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που πρέπει να αποπληρώσει τις επόμενες εβδομάδες.

H και το ΔΝΤ είναι έξαλλοι – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα των ΝΥΤ – διότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αλλάξει το γενναιόδωρο σύστημα συνταξιοδότησης, ενώ ο κ. Βαρουφάκης έχει πάει στην αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνοντας τις συντάξεις στα χαμηλότερα επίπεδα.

“Ακόμα δεν έχουμε ένα κατανοητό, λεπτομερές ” δήλωσε ένας απο τους ανώτερους δανειστές της Ελλάδας στους ΝΥΤ. “Επιπλέον, τα νούμερα δεν βγαίνουν…”

“Πρακτικά και πολιτικά, το “” του ελληνικού χρέους αποκλείεται” δήλωσε ο Γ. την περασμένη Παρασκευή, αλλά πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας πρέπει να σταματήσει κι ότι ο μόνος τρόπος είναι ένα γερό “” του χρέους.
πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση