Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νύχτα βανδαλισμών στην Αττική: 22 επιθέσεις σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα
Νύχτα βανδαλισμών στην Αττική: 22 επιθέσεις σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα

Νύχτα βανδαλισμών στην Αττική: 22 επιθέσεις σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα

Στον εισαγγελέα 12 άτομα- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και βανδαλισμών σε πλήθος εμπορικών καταστημάτων, δημοσίων κτιρίων και τραπεζών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά το τέλος των κινητοποιήσεων για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις 2.30 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε συνολικά 22 κτίρια. Μετά την αναλυτική καταγραφή των περιστατικών, τα περιστατικά που σημειώθηκαν είναι:

– Στα Σεπόλια, σε υποκατάστημα της Eurobank

– Στους Αμπελόκηπους, σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» και σε υποκατάστημα της Eurobank

– Στου Ζωγράφου, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «My Market»

– Στην Αγία Παρασκευή, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

– Στο Ιλιον, σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και ΑΒ Βασιλόπουλος», σε κτίριο της ΕΥΔΑΠ,  σε υποκατάστημα του ΟΠΑΠ και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

– Στο Αιγάλεω, στο κτίριο της υπηρεσίας πολεοδομίας.

– Στην Ηλιούπολη, στο κτίριο της και σε εμπορικό κατάστημα

– Στη Γλυφάδα, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

– Στο Ελληνικό, σε σούπερ μάρκετ «Lidl» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

Παράλληλα, επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ιερά Οδό, από την οποία προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα οχήματα.

Στον εισαγγελέα 12 άτομα για τα επεισόδια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα 12 άτομα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης προσήχθησαν και 48 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της , οι προγραμματισμένες εκ και πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και προσήχθησαν συνολικά 77 άτομα ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Δυναμικό «παρών» έδωσε το «μαύρο μπλοκ»

Δυναμική ήταν η παρουσία του λεγόμενου «μαύρου μπλοκ» στις χθεσινές δια για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίς χθες το μεσημέρι, τουλάχιστον 1.500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Οι νεαροί αντιεξουσιαστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με και αντιασφυξιογόνες μάσκες και σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν πλαισιωμένοι από διμοιρίες ΜΑΤ. Η κινητοποίηση των μαθητών, που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του άτυχου μαθητή, ολοκληρώθηκε στις 3 μ.μ. δίχως να σημειωθούν επεισόδια, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Στις 6 χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή αντιεξουσιαστών και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι διαδηλωτές, περίπου 5.000 τον αριθμό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου και στις 8.30 μ.μ. μία ομάδα περίπου 150 διαδηλωτών καξε στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων. Λίγο μετά τις 8 μ.μ. άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη. Την κινητοποίηση παρακολουθούσαν από απόσταση ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Συνολικά, στο σχέδιο αστυνόμευσης που είχε καταστρώσει η συμμετείχαν έως και 4.000 αστυνομικοί, το ελικόπτερο και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν και οι υδροφόρες για το ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων.

Από τους δρόμους των Εξαρχείων είχαν απομακρυνθεί τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι κάδοι απορριμμάτων που τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούνταν ως οδοφράγματα. Μέχρι τις βραδινές ώρες, χθες, δεν είχαν σημειωθεί επεισόδια. Διαδηλώσεις δίχως ιδιαίτερα απρόοπτα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην , χωρίς πάντως να γενικευθούν.

Το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβαν στην περιοχή του Παπάγου έναν 33χρονο Βέλγο αναρχικό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί.  Εκτιμάται ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε εμπρηστική ενέργεια κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθη, χωρίς πάντως οι αστυνομικοί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια τον στόχο. Ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στη χώρα του για εμπρηστικές επιθέσεις, ενώ στην Ελλάδα φέρεται να έχει απασχολήσει για κλοπή. Φέρεται να έμενε στην περιοχή του Γκύζη. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από τέσσερα κομμάτια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι), έξι πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο, μία πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό, ένα φλόγιστρο υγραερίου και ένα ζευγάρι γάντια. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, ενώ κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε να δώσει δαχτυλικά .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση