Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νύχτα επεισοδίων και έντασης στο Πολυτεχνείο
Νύχτα επεισοδίων και έντασης στο Πολυτεχνείο

Νύχτα επεισοδίων και έντασης στο Πολυτεχνείο

Μικρής έκτασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μένονταν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ομάδες κουκουλοφόρων που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο και συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου Γκίνη πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις με ξύλα και στα που βρίσκονταν πέριξ του Ε.Μ.Π.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ κατά την διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν δώδεκα συλλήψεις και δύο προσαγωγές νεαρών που πήραν μέρος στις ταραχές. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Εξάρχεια μετά τις οχτώ το βράδυ και ενώ η καθιερομένη ολοκληρωνόταν ειρηνικά. Περίπου 100 άτομα που δεν είχαν συμμετείχαν στην διαδήλωση και παρέμεναν στο του έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών. Μια ομάδα δρούσε στην πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνίου, στην οδο Στουρνάρη και μια δεύτερη στην κεντρική πύλη επί της οδού Πατησίων ενώ νεαροί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου Γκίνη και εκτόξευαν πέτρες κατά των . Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

 Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος είχε ανάψει το πράσινο φως για έφοδο και συλλήψεις στο του Πολυτεχνίου, σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι ήταν απαραίτητο.

Στην καθιερωμένη για την επέτειο του Πολυτεχνείου πήραν μέρος πάνω από 16.000 , ενώ στα της ΕΛ.ΑΣ συμμετείχαν περίπου 4.000 αστυνομικοί.

 

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση