Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα
Ντόρα Μπακογιάννη: Η  ΝΔ ως κυβέρνηση θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η τομεάρχης Οικονομίας κι Ανάπτυξης, βουλευτής Α' Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το βράδυ, στο κέντρο “Μέγαρο” στο Βελεστίνο, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της .

Αρχικά η  κα. Μπακογιάννη ευχήθηκε αυτός ο χρόνος να είναι της μεγάλης αλλαγής, ώστε να μπει μπροστά η οικονομία και να έχουμε ένα διαφορετικό επίπεδο ζωής. «Για τη ΝΔ, είναι μια χρονιά που ο Κ. Μητσοτάκης κήρυξε την πανστρατιά για πολλή δουλειά των στελεχών. Είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία στην περιφέρεια. Είμαι τυχερή γιατί πριν οριστούν οι τομείς, είχα δεχτεί την πρόσκληση από τους προέδρους των ΝΟΔΕ Μαγνησίας και Λάρισας. Είστε πολύ τυχεροί που έχετε μια τέτοια όμορφη πόλη» ανέφερε.

Για το Σκοπιανό, τόνισε ότι  είναι ένα θέμα που απασχολεί την εξωυερική πολιτική τα τελευταία 25 χρόνια κι ένα μεγάλο βάρος για τη χώρα μας κι ένα θέμα που απασχολεί τα Βαλκάνια.  «Είναι ανοιχτό χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή και στο Βουκουρέστι και η Ελλάδα πέτυχε να αποτελεί προϋπόθεση η επίλυση. Ο ίδιος όρος που ισχύει για το ΝΑΤΟ ισχύει και για την Ε.Ε. Σήμερα στα υπάρχει κυβέρνηση που δείχνει δείγματα γραφής διαφορετικά από του Γκρουέφσκι, που ήταν σκληρός εθνικιστής.  Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε τη συζήτηση χωρίς να έχει ομοιογένεια. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ υπουργών Εξωτερικών κι Αμύνης. Επίσης ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση ερήμην της ελληνικής Βουλής και της κοινωνίας. Δεν ενημέρωσε κανένας, ούτε για το περιεχόμενο των προτάσεων Νίμιτς ούτε για το τι θέλει να πετύχει στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Αυτό οδήγησε σε αμφισβήτηση για το αν η διαπραγμάτευση μπορεί να διεξαχθεί με αυτούς τους όρους” επισήμανε  η βουλευτής της ΝΔ.
Η ίδια είπε ακόμη πως η  επίλυση του Σκοπιανού δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οι αλυτρωτικές τάσεις που υπήρχαν από γενέσεως του συγκεκριμένου κράτους και πρόσθεσε: “Γεννήθηκε για να έχει αλυτρωτικές τάσεις και πρέπει να εκλείψουν».

Επίσης ανέφερε πως η θέση του Κ. Μητσοτάκη για  το Σκοπιανό είναι αντιμετώπιση πακέτο και μετά θα μιλήσουμε για erga omnes. |Η θέση της ΝΔ είναι απολύτως ξεκάθαρη. Το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα έρθει στην Ελλάδα, θα πάει και θα ακούσει άλλα από τον υπουργό Εξωτερικών κι άλλα από τον υπουργό ς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση για ένα θέμα που αγγίζει τις καρδιές όλων με απίστευτη επιπολαιότητα και μικροκομματική στόχευση. Πίστευε ότι αν κουνά το χέρι στη ΝΔ θα κερδίσει κάποιους πόντους, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο» σημείωσε.

Για την μη δυνατότητα  της κυβέρνησης Ζάεφ να αλλάξει το Σύνταγμα, η κα. Μπακογιάννη απάντησε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει μετά τον κ. Μητσοτάκη για θέμα αλυτρωτικό. Είναι θετικό αυτό. Εμείς κρούσαμε τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση και να τονίσω ότι θα είναι μείζον λάθος αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε σαλαμοποίηση της λύσης. Θα είναι μείζον εθνικό λάθος και η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει».

Μάλιστα   επισήμανε ότι «Ως είχα  πει ξεκάθαρα τη θέση μας για τα και φωνάξαμε την Επιτροπή Εξωτερικών κι ς. Είχα πάρει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων πλην του ΛΑΟΣ. Ενημερώσαμε φίλους κι εταίρους για τη θέση της Ελλάδος. Ζητήσαμε τη στήριξη της αντιπολίτευσης και την είχαμε. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στο Βουκουρέστι με ενιαίο μέτωπο. Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι αν χτυπά την αντιπολίτευση κερδίσει και δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλά θέματα πάνω από τα κόμματα. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει κι επενδύει στον διχασμό».

Για την οικονομία της Ελλάδας  και για το τι πολιτική θα ασκήσει η  ΝΔ όταν θα είναι στην κυβέρνηση  επισήμανε: “δεν είπαμε ποτέ ότι έχουμε μαγικό ραβδί. «Έχουμε απόλυτη συναίσθηση. Το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης  της ΝΔ θα είναι το καθοριστικό. Το πρώτο πράγμα που θα δει θα είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα. Θα δείτε άμεσα την μείωση της φορολογίας. Με την υπερφορολόγηση που υπάρχει σήμερα, αδύνατον να υπάρχει επιχειρηματικότητα. Στους υπόλοιπους τομείς (ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.), όλες οι χώρες αναθεώρησαν τον δείκτη ανάπτυξης προς τα πάνω κι εμείς προς τα κάτω».

 

Η ίδια είπε ότι «ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι η χώρα δεν υπερφορολογείται κι εμείς λέμε ότι υπερφορολογείται. Εμείς λέμε να αμείβονται για τη δουλειά τους. Η ΝΔ θέλει μια κοινωνία παραγωγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια οικονομία που να παράγει με την υπερφορολόγηση , να δημιουργεί επιδοματούχους και να μεγαλώνει το κράτος με γραμματείς και φαρισαίους. Το κράτος πρέπει να είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να απολύσει δημόσιο υπάλληλο. Πιστεύουμε στην αξιολόγηση και στην επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων».

Για το αν η ΝΔ θα επιδιώξει πρόωρες εκλογές, η κα. Μπακογιάννη εξήγησε:«η ΝΔ επιθυμεί εκλογές χθες. Ο κ. Τσίπρας θα κάνει την επιλογή των εκλογών. Αυτό που λέμε είναι ότι κάθε μέρα που χάνεται είναι εις βάρος του λαού. Τώρα που έχουμε τα γενέθλια που απέφυγαν να θυμηθούν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Σήμερα έχουμε 1.000 κατασχέσεις. Είναι τρία χαμένα χρόνια με φόρους 11 δισ. ευρώ παραπάνω».
Όσον αφορά στις Κυπριακές εκλογές, δήλωσε ότι εκτιμά πολύ τον Νικ. Αναστασιάδη λέγοντας πως  «κατάφερε να κάνει αυτό που επιθυμούμε να κάνουμε κι εμείς, όχι το κούρεμα καταθέσεων. Αυτή είναι η συνταγή που θέλουμε να ακολουθήσουμε κι εμείς. Ο κ. Αναστασιάδης είναι μια προσωπικότητα που έχει δείξει τα ηγετικά της προσόντα».
Τέλος, για την κατάσταση στο Αιγαίο και τη στάση Ερντογάν  δήλωσε πολύ ανήσυχη. «Έχουμε έναν πρόεδρο Ερντογάν, που είναι σε πόλεμο στη Συρία . Οφείλουμε άμεσα να επιτρέψουμε να ανοίξει διάδρομος ανθρωπιστικός πάραυτα, γιατί έχουμε αμάχους. Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη».

 

 

H κοπή της πίττας

 

Στην κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα του κέντρου ακολούθησε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με κεντρική ομιλήτρια τη Ντόρα Μπακογιάννη και ομιλίες στελεχών και βουλευτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης στην ομιλία του τόνισε: Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή.

 

Από την μια η οικονομία παραμένει σε τέλμα με τους αναπτυξιακούς δείκτες να καθρεπτίζουν το αδιέξοδο χιλιάδων μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών.

Από την άλλη εθνικά θέματα μπαίνουν στο τραπέζι των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα.

Όντας εγκλωβισμένη σε ένα σύννεφο αυταπάτης αναπαράγει συνεχώς το σενάριο της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο, όταν όμως οι το έχουν ξεκόψει κάνοντας λόγο για ισχυρή .

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και δόντια υποτασσόμενη στα κελεύσματα των ξένων.

Τα παραδείγματα πολλά.

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φτάνουμε στους 140.000 πλειστηριασμούς μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια αρχής γενομένης από φέτος με 10.000 πλειστηριασμούς.

Επίσης αυτοί που θα φρόντιζαν τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, τώρα κόβουν τα επιδόματα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

Κόβουν απ' οπουδήποτε για να δημιουργήσουν ένα δυσθεώρητο πλεόνασμα που οι ίδιοι συμφώνησαν με τους , ενώ ό,τι περισσέψει το μοιράζουν για χαρτζιλίκι λέγοντας πως κάνουν και κοινωνική πολιτική. Είδαμε όλοι μας όμως πως το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε, κατευθύνθηκε στην πληρωμή των φόρων.

Αλλά έχουν εθιστεί τόσο με την εξουσία που είναι ικανοί να δεχτούν ακόμη και την μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και όχι από το 2020 μόνο και μόνο για να ακούσουν ένα καλό λόγο από τους δανειστές οι πλέον έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι τους.

Την ίδια στιγμή το Σκοπιανό απειλεί να τορπιλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα λόγω των ερασιτεχνικών χειρισμών της κυβέρνησης που πιεζόμενη από τις ΗΠΑ ετοιμάζεται να δώσει όποιο όνομα χρειαστεί αρκεί να λυθεί το θέμα και να γίνει αρεστή στα μάτια των Δυτικών.

Ούτε δημοψήφισμα δεν τολμά να κάνει, γιατί ξέρει ποια απάντηση θα εισπράξει.

Τα εθνικά θέματα όμως δεν αντιμετωπίζονται με καιροσκοπισμό. Χρειάζεται εθνικό σθένος και ομοψυχία. Πάνω απ' όλα όμως προσοχή, καθώς ένα λάθος κοστίζει και μπορεί να υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα για δεκαετίες.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση. Η Ν.Δ. έχει την ιστορική ευθύνη να προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων και να αγωνιστεί με αποφασιστικότητα και τεκμηριωμένο  λόγο.

Και πρέπει αν αγωνιστούμε σε πολλά μέτωπα.

Η παράταξη έχει έτοιμη πρόταση για τους πλειστηριασμούς την οποία η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει.

Συγχρόνως πρέπει να πειστούν οι δανειστές ότι το σημερινό υπερβολικό πλεόνασμα δεν μπορεί να κατακτιέται δίχως τις θυσίες των πολιτών που εδώ και οκτώ χρόνια έχουν δεχτεί πολλά μνημονιακά μέτρα.

Ο μας έχει ανάγκη από νέες δουλειές που θα αναθερμάνουν την οικονομία, θα γεμίσουν τα ταμεία και θα δώσουν πόρους για στοχευμένες παροχές κοινωνικές.

Και τις νέες δουλειές μόνο η παράταξή μας μπορεί να δώσει μέσα από τον τεκμηριωμένο πλαίσιο προτάσεων που έχει διαμορφώσει.

Παράλληλα να επισημάνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να υποστεί η πατρίδα μας παραχάραξη της ιστορίας στο θέμα του Σκοπιανού.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μιλά για το Σκοπιανό με οποιονδήποτε άλλο όχι όμως με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ε, λοιπόν εμείς τους λέμε ότι θα μιλάμε με την φωνή του λαού που στεντόρεια βγήκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει σε αυτό της Αθήνας.

Ο αγώνας για την επικράτηση στις επόμενες εκλογές απαιτεί υπεύθυνο πολιτικό λόγο, μαχητική αντιπολίτευση, τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Απαιτεί στροφή στα προβλήματα της κοινωνίας, συνεχή επαφή με τον κόσμο, τις γειτονιές, τις κοινωνικές ομάδες.

Και αυτό πράττει ήδη ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι στις περιφέρειές μας.

Να βγαίνουμε μπροστά, να λέμε τις θέσεις μας και να διεκδικούμε.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που η ιστορία κτυπά την πόρτα μας η Ν.Δ. καλείται να αποδείξει ξανά ότι είναι η μεγάλη παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.

Αυτούς τους Έλληνες εμείς θα δώσουμε ξανά πίστη και προοπτική.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση