Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντάϊσελμπλουμ: Πολύ μικρές οι αλλαγές που επιτρέπει το πρόγραμμα στη νέα Ελληνική κυβέρνηση
Ντάϊσελμπλουμ: Πολύ μικρές οι αλλαγές που επιτρέπει το πρόγραμμα στη νέα Ελληνική κυβέρνηση

Ντάϊσελμπλουμ: Πολύ μικρές οι αλλαγές που επιτρέπει το πρόγραμμα στη νέα Ελληνική κυβέρνηση

Το πρώτο όχι ολοκληρωτικά αφιερωμένο Εurogroup στην μετά από περίπου 7 μήνες συνεχών συνεδριάσεων με θέμα το ελληνικό πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Το βασικό προς την χώρα είναι να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος καθώς είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η τους επόμενους μήνες είναι πάρα πολλές.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών διαβεβαίωσε τους υπόλοιπους στο τραπέζι του Eurogroup ότι συνεχίζεται η δουλειά για την εφαρμογή του προγράμματος- που δεν απαιτεί νομοθετικό έργο-  έτσι ώστε να χαθεί όσο το δυνατόν λιγότερος χρόνος.

Τα επόμενα βήματά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα ακόμα και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου “είναι πολλά”  όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Επίτροπος Π. Μοσκοβισί ενώ ανέφερε συγκεκριμένα την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό την ανεξαρτησία της διεύθυνσης εσόδων αλλά και την κατάρτισή του προϋπολογισμού για το 2016 ανάμεσα σε αυτά. “Το πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς να αλλάξουν στην ουσία τους” είπε.

Στο κατά πόσο υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με μία νέα κυβέρνηση  ο κ. Ντάϊσελμπλουμ αλλά και το εκτελεστικό μέλος της , Μπενουά Κερέ ήταν ξεκάθαροι στην τοποθέτηση τους λέγοντας  ότι οι που θα μπορούσαν να γίνουν θα ήταν πολύ μικρές κυρίως στα σημεία του προγράμματος ου δεν είναι συμφωνημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όπως το εργασιακό. Συγχρόνως  ο κ. Ντάϊσελμπλουμ τόνισε πως “ είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων υποστηρίζει κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο”  όπως είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ένα στην Αθήνα ότι η τήρηση του μνημονίου είναι κάτι δεδομένο.

Για τον κ. Κερέ είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο ώστε να γίνει η επόμενη εκταμίευση όπως έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Πιο αυστηρός ήταν ο επικεφαλής του  ESM , Kλάους Ρέγκλινγκ που τόνισε ότι υπάρχουν άλλα 3 δις που αναμένονται να εκταμιευθούν αν κάνει και η Ελλάδα μια σειρά από ενώ τόνισε ότι μπορεί  οι να αντέδρασαν θετικά στην συμφωνία του Αυγούστου για το νέο ελληνικό πρόγραμμα “αλλά με τα πρώτα προβλήματα αυτά τα θετικά νέα μπορούν πολύ εύκολα να αντιστραφούν.”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της προθεσμίας καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί κατά το εξάμηνο μετά τον «Ιανό»,… - https://t.co/dUPIGxrLBC -

  • Σε διασυλλογικούς αγώνες στίβου η Νίκη Βόλου - https://t.co/Ee6jlfY3UY -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/LgsPcu8eE2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση