Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ντάισελμπλουμ: «Πολλαπλοί οι κίνδυνοι για την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες»
Ντάισελμπλουμ: «Πολλαπλοί οι κίνδυνοι για την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες»

Ντάισελμπλουμ: «Πολλαπλοί οι κίνδυνοι για την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες»

Δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup , την απόφαση της ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει, όπως είπε, τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές και να κόψει κάθε σχετική συζήτηση.

Ο υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας θα έχουν διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα για να καθορίσουν τις γραμμές άμυνας έναντι ενδεχομένων προβλημάτων.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δεν ακολουθήσει τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, οι δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν με την υπάρχουσα σήμερα δεδομένου ότι αυτή έχει ταχθεί σαφώς κατά των προτάσεων των δανειστών.

«Οι πόρτες ήταν ανοιχτές ως χθες βράδυ», είπε ο Ολλανδός υπουργός, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί λειτουργούσαν με πνεύμα ελαστικότητας και θα μπορούσαν να δεχθούν αλλαγές με ισοδύναμα μέτρα που θα πρότεινε η ελληνική πλευρά. Η συζήτηση έχει τελειώσει για εμάς, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το λήγει το βράδυ της Τρίτης.

«Οι θεσμοί και οι προτάσεις του επέδειξαν τη μέγιστη ευελιξία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές απέρριψαν αυτές τις προτάσεις και αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι προτάσεις μας δεν ήταν οριστικές ωστόσο η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες. Είναι άδικος τρόπος να θέτει σε προτάσεις που δεν ήταν τελικές. Το θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης σε περίπτωση που οι ψηφίσουν «ναι». «Από τη στιγμή που η ελληνική είχε εκφραστεί τόσο αρνητικά για το πακέτο μέτρων η αξιοπιστία είναι μικρή γιατί ακόμα και στην περίπτωση του “ναι” δεν ξέρουμε αν το πακέτο αυτό θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχει χρόνος να υπάρξει η περίοδος ενός μήνα γιατί δεν θα υπάρχει πρόγραμμα. Ακόμα κι αν υπάρχει “όχι” ως απάντηση οι πιθανότητες για καλύτερη συμφωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Γιατί οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να εγγυάται μια δημοσιονομική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε για πολλαπλούς κινδύνους τις επόμενες εβδομάδες. «Αβέβαιο το της Ελλάδας, χωρίς χρηματοδότηση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη τους κινδύνους», είπε.

Ερωτηθείς ο Ντάισελμπλουμ, τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, απάντησε ότι είναι θέμα της ΕΚΤ που λειτουργεί ανεξάρτητα και σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση