Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Νωθρή η κίνηση στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Βόλου
Νωθρή η κίνηση στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Βόλου

Νωθρή η κίνηση στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Βόλου

Ξεκίνησε από χθες η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές Εκλογές στο Πρωτοδικείο του Βόλου, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 5 Μαΐου. Χθες Μεγάλη Πέμπτη “τακτοποιήθηκε” μόλις ένας συνδυασμός από το Δήμο Σκιάθου και 2-3 Κοινοτικά Συμβούλια, για κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων.

Η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Βόλου, ξεκίνησε, αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, ενώ το Δικαστήριο του Βόλου, θα προχωρήσει σε ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων το Σάββατο 12 Μαΐου, ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Το Πρωτοδικείο Βόλου θα είναι ανοιχτό τη Δευτέρα 29 Απριλίου, δεύτερη μέρα του Πάσχα, από τις 9 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, για τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που αφορούν σε στρατιωτικούς και όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Την Τρίτη 30 Απριλίου, την Πέμπτη 2 Μαΐου και την ερχόμενη Παρασκευή, το Πρωτοδικείο θα παραμείνει ανοιχτό τις ώρες ωραρίου (9π.μ. 3 μ.μ.) για κατάθεση υποψηφιοτήτων, το Σάββατο 4 Μαΐου από 9 π.μ. ως 2 μ.μ. και την Κυριακή 5 του μήνα, που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, από τις 9 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Αφού γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων στις 12 Μαΐου, το υπουργείο Εσωτερικών θα βγάλει τα εκλογικά τμήματα, για τα οποία το Πρωτοδικείο θα ορίσει εφορευτικές επιτροπές και θα γίνει η επίδοση για να ενημερωθούν τα μέλη των επιτροπών.

Κατόπιν θα ακολουθήσει στον Άρειο Πάγο, η κλήρωση των εκλογικών αντιπροσώπων, που, λόγω των πολλών εκλογικών τμημάτων θα αποτελούνται από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ίδια, οι οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές είναι πολύ αναλυτικές.

Η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων μετέφερε τις ευχές του Συλλόγου για καλό Πάσχα σε όλους τους πολίτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση