Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων
Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

Πριν από τα , έως και 18 μέρες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά και το Δημόσιο οι συντάξεις Ιανουαρίου αλλά και από τον ΟΑΕΔ τα ανεργίας.

Αναλυτικά, με του υπουργού Εργασίας ιώργου Κατρούγκαλου, η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στους 2, 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, μεταξύ 21 και 23 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

• Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί για τις 4 Ιανουαρίου 2016.

• Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (, Δημόσιο, κ.λπ.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί για τις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Αντίστοιχα, στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβάλει ο ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και το τακτικό στους δικαιούχους-ανέργους. Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί και να εγκριθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν τον μήνα Οκτώβριο, οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 112.489, που αντιστοιχούν στο 11,64% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του οργανισμού (965.985).

Βάσει του σχεδιασμού, στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν:

• τα τακτικά ανεργίας,

• τα δώρα Χριστουγέννων σε δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας,

• τα επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας,

• τα επιδόματα μητρότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση