Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοθετική ρύθμιση με ελπίδες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Νομοθετική ρύθμιση με ελπίδες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Νομοθετική ρύθμιση η οποία εκτιμάται πως θα ενισχύσει, έναντι των τουρκικών δικαστηρίων, τη θέση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν κρατούμενοι σε υψίστης ασφαλείας της γείτονος, ψηφίστηκε σήμερα από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή -η οποία είναι γενική και αφορά όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε καιρούς ειρήνης είναι κρατούμενοι ή φυλακισμένοι σε χώρα του εξωτερικού- προβλέπεται η καταβολή επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή που σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουν τόπο διαμονής.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι που εκτιμάται ότι μπορεί να αρθεί το επιχείρημα των Τούρκων δικαστών ότι δεν κάνουν αποδεκτό το αίτημα για αποφυλάκισή τους επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν γνωρίζουν πού θα βρούν τους δύο στρατιωτικούς μέχρι την ημέρα της δίκης τους.

Η ρύθμιση ήρθε με τη μορφή βουλευτικής τροπολογίας, στο πλαίσιο ψήφισης κύρωσης διεθνούς συμφωνίας, προκαλώντας για αυτό το διαδικαστικό ζήτημα την εντονότατη της αντιπολίτευσης, ενώ δεν αποφεύχθηκε και η προς την κυβέρνηση για την καθυστέρηση ως προς την προώθηση αυτής της ρύθμισης.

«Επρεπε να το είχατε φέρει από την πρώτη, την δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα της κράτησής τους» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η κυρία Λιάνας Καννέλη (ΚΚΕ). Η ρύθμιση ψηφίστηκε από όλα τα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεθαύριο Παρασκευή νέα δικάσιμος για τους δύο Έλληνες.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση