Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νομοσχέδιο για κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών θα καταθέσει η Κυβέρνηση
Νομοσχέδιο για κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών θα καταθέσει η Κυβέρνηση

Νομοσχέδιο για κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών θα καταθέσει η Κυβέρνηση

Νομοσχέδιο για την  κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων των βουλευτών , καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών , των διοικητών και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών θα καταθέσει άμεσα  στη βουλή η κυβέρνηση , σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σήμερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα ενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο ραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.
Μιλώντας στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι  «.. Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους , δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους…»

Ο κ. ς είπε ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.». Εξηγώντας περαιτέρω την λήψη της σχετικής απόφασης ο κ.. ς είπε ότι πρόκειται «για μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα , αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα τα οποία λαμβάνει..»

Τι προβλέπει

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

1. Φορολόγηση της βουλευτικής μηνιαίας αποζημίωσης και της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, στο σύνολό τους, σύμφωνα με όσα ισχύουν για την φορολογία φυσικών προσώπων. Σημειώνεται ότι έως σήμερα η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται κατά το 75% του ποσού, ενώ η αποζημίωση συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές είναι αφορολόγητη.

2. Μείωση κατά ποσοστό 15% των μηνιαίων αποζημιώσεων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

3. Καθορισμός ανωτάτου ορίου στις συνολικές αποδοχές των διοικητών και μελών ΔΣ των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε ποσοστό 80% της αποζημίωσης του μη κοινοβουλευτικού υπουργού.- Η αποζημίωση προέδρων και μελών ΔΣ Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση