Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν
ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν

ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν

Ο κ. Πούτιν θέλει να συμμαχήσει με κάθε ηγέτη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο κ. Τσίπρας πρέπει να προσέξει για να μην χρησιμοποιηθεί με στόχο την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας.

Αυτό τονίζεται στο κύριο άρθρο των New York Times, με τίτλο “Η πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρόνος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, μία μέρα πριν την καταβολή της δόσης των 458 εκατ. ευρώ στο Διεθνές ομισματικό Ταμείο, όπως επίσης η κριτική την οποία έχει ασκήσει με του στις Ευρωπαϊκές εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία, δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

“Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η δεν μπορεί να βασιστεί στην Ρωσία για την οικονομική διάσωσή της…” αναφέρεται στο άρθρο των ΥΤ. “Η κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου και, σε μικρότερο βαθμό, οι δυτικές έχουν ζημιώσει την ρωσική και έχουν περιορίσει την δυνατότητα του κ. Πούτιν να παρέχει σε άλλες χώρες…”

” Oι κυρώσεις έχουν πραγματικές επιπτώσεις στη Ρωσία και πρέπει να διατηρηθούν” υποστηρίζουν στο άρθρο τους οι ΝΥΤ. “Αλλά πρέπει να ανανεώνονται κατά περιόδους και επ' αυτού πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμομένης και της Ελλάδας. Αν ο κ. Τσίπρας επικρίνει δημοσίως τις κυρώσεις ενώ βρίσκεται στη Μόσχα, ο κ. Πούτιν θα έχει πετύχει έναν θρίαμβο δημοσίων σχέσεων…”

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση