Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν
ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν

ΝΥΤ: Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν

Ο κ. Πούτιν θέλει να συμμαχήσει με κάθε ηγέτη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο κ. Τσίπρας πρέπει να προσέξει για να μην χρησιμοποιηθεί με στόχο την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας.

Αυτό τονίζεται στο κύριο άρθρο των New York Times, με τίτλο “Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρόνος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα, μία μέρα πριν την καταβολή της δόσης των 458 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως επίσης η κριτική την οποία έχει ασκήσει με δηλώσεις του στις Ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία, δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

“Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί στην Ρωσία για την οικονομική διάσωσή της…” αναφέρεται στο άρθρο των ΝΥΤ. “Η κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου και, σε μικρότερο βαθμό, οι δυτικές κυρώσεις έχουν ζημιώσει την ρωσική οικονομία και έχουν περιορίσει την δυνατότητα του κ. Πούτιν να παρέχει βοήθεια σε άλλες χώρες…”

” Oι κυρώσεις έχουν πραγματικές επιπτώσεις στη Ρωσία και πρέπει να διατηρηθούν” υποστηρίζουν στο άρθρο τους οι ΝΥΤ. “Αλλά πρέπει να ανανεώνονται κατά περιόδους και επ’ αυτού πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αν ο κ. Τσίπρας επικρίνει δημοσίως τις κυρώσεις ενώ βρίσκεται στη Μόσχα, ο κ. Πούτιν θα έχει πετύχει έναν θρίαμβο δημοσίων σχέσεων…”

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση