Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Νίκος Χαυτούρας: Το νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο κλινικών
Νίκος Χαυτούρας: Το νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο κλινικών

Νίκος Χαυτούρας: Το νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο κλινικών

Χωρίς απαντήσεις για τα καίρια προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα, της δημόσιας υγείας, που έθεσαν υπόψη του διοικητή και του υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η με την συντονιστική υγειονομικών Θεσσαλίας.

Η τώρα αναζητά συμμαχίες σε επίπεδο των δύο βαθμών Τοπικής Αυτος, για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης, που θα σώσει από την κατάρρευση τη Δημόσια Υγεία.

Αυτά ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών οσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, για τη που έγινε σήμερα στη με τον διοικητή της ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και τον υποδιοικητή Δημήτρη Δημητριάδη, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας.

Τη Μαγνησία εκπροσώπησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Κώστας Τράγαλος, ενώ οι απαντήσεις που δόθηκαν προκαλούν προβληματισμό και απορία.

Για το θέμα της αποπληρωμής των οφειλομένων από εφημερίες στους γιατρούς η ηγεσία της ΥΠΕ ήταν καθησυχαστική και απάντησε ότι η πληρωμή θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου.

Σχετικά με την απόσπαση γιατρών της Θεσσαλίας, σε εβδομαδιαία βάση στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, οι γιατροί ζήτησαν να δοθούν κίνητρα για να διοριστεί μόνιμος γιατρός και έθιξαν το θέμα της αποζημίωσης, καθώς όσοι καλούνται να πάνε στο νησί των Σποράδων πληρώνουν από την τσέπη τους οδοιπορικά, διατροφή και μέχρι πρότινος τη διαμονή τους, ενώ εφημερεύουν παράνομα κάθε μέρα.

Τα στελέχη της ΥΠΕ ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι το πρόβλημα της στέγης λύθηκε και οι γιατροί θα μπορούν να μένουν στο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλοννήσου, ενώ  για τα οδοιπορικά, η απάντηση ήταν ότι έχουν επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για μείωση στα εισιτήρια, χωρίς όμως να δεσμευτούν για κάλυψη των εξόδων τους. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι οι γιατροί δε μπορούν να γίνονται επαίτες και να πληρώνουν από την τσέπη τους, για να καλύψουν μια θέση, για την οποία το υπουργείο δεν δίνει κίνητρα, ώστε να πάει μόνιμος γιατρός.

Για το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει αυτό, με αποτέλεσμα η παραμονή στις θέσεις τους να είναι αβέβαιη. Τη στιγμή μάλιστα που δε γίνονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών, το Νοσοκομείο Βόλου κινδυνεύει με πλήρη αποδυνάμωση και με κλείσιμο κλινικών, αν δεν ανανεωθούν οι των 29 επικουρικών γιατρών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των γιατρών από τους 73 μόνιμους γιατρούς που έχει το «Αχιλλοπούλειο» οι 50 είναι διευθυντές, οπότε κλινικές ανοιχτές και εφημερίες καλύπτουν οι υπόλοιποι 23 και οι επικουρικοί.

Ο Νίκος Χαυτούρας είπε ότι γενικά υπάρχει ανασφάλεια και σκεπτικισμός, καθώς ούτε η Υγειονομική Περιφέρεια δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει, ενώ πρόσθεσε ότι το συμπληρωματικό κονδύλι που εγκρίθηκε για τις φαρμακευτικές στα Νοσοκομεία, είναι αμφίβολο αν είναι αρκετό, ώστε να υπάρχουν φάρμακα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ακόμη, τα στελέχη της 5ης ΥΠΕ δεν απάντησαν ξεκάθαρα ούτε για το θέμα της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης στα Κέντρα Υγείας.  Τέλος, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι  δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής το ασθενοφόρο.

Επόμενο βήμα της συντονιστικής επιτροπής, είναι συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργο Κωτσό, με στόχο τη δημιουργία μετώπου αντίστασης που θα σώσει τη δημόσια υγεία από την κατάρρευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση