Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νικά και γίνεται σοφότερη η Εθνική
Νικά και γίνεται σοφότερη η Εθνική

Νικά και γίνεται σοφότερη η Εθνική

Mε δύο νίκες επί κινεζικού εδάφους, αντιμετώπιση δυνατών αμυνών, κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι με τη Δομινικανή Δημοκρατία, και αναμένοντας αύριο την ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα (χθες έκανε τις πρώτες ασκήσεις χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις), η εθνική ομάδα μπάσκετ μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ελληνική ομάδα, που θα παίξει σήμερα (14.30, κανάλι στο ) στον τελικό του «Αtlas», κόντρα στη Βενεζουέλα, στην πόλη Σουτσόου (τελευταίο ), επικράτησε χθες της Ιορδανίας (92-65) και της Δομινικανής Δημοκρατίας (87-75). Στα θετικά συμπεράσματα και των δύο φιλικών καταγράφονται η επιθετική παραγωγικότητα, με τους διεθνείς να ξεπερνούν εύκολα τους 80 πόντους και τους 50 στο ημίχρονο, η απόδοση του ιάννη σε άμυνα και (13 και 26 πόντοι) και η ανταπόκρισή του σε ρόλο ηγέτη, ανεξαρτήτως αντιπάλου, αλλά και η ανθεκτικότητά του σε σκληρά μαρκαρίσματα, συγκρατώντας τον εκνευρισμό και τον αποπροσανατολισμό του. Επίσης, η ομαδική αμυντική συνέπεια, όπως και η εξεύρεση άλλων επιθετικών επιλογών, όταν τα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα είναι λίαν αρνητικά. Στις θέσεις των περιφερειακών και δη σε αυτή του πλέι μέικερ, η Εθνική, μόνο με την παρουσία του Καλάθη, εξακολουθεί να «πονά».

«Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι από τους Δομινικανούς και εναντίον μας έπαιξαν πιο επιθετικά από άλλες φορές, αλλά τώρα ξέρουμε πώς πρέπει να αντιδρούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Θα το βρούμε μπροστά μας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγαμε πιο πολύ στοχευμένα, παίζοντας με τον Γιάννη στη θέση του σέντερ και πολλές αλλαγές στην άμυνα, κάτι που μας βοήθησε να κερδίσουμε. Χρειαζόμαστε λίγο καλύτερη συνεργασία από τα γκαρντ για να διαβάσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων πιο σωστά και να έχουμε το που θέλουμε», υποστήριξε ο τεχνικός της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ και στα δύο ο αποθεωνόταν σε κάθε επαφή του με την μπάλα.

Στο ιατρικό δελτίο της Εθνικής προστέθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που υπέστη διάταση στη δεξιά ποδοκνημική και δεν θα παίξει αύριο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση