Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νικ. Πρίντζος: συμφέροντα με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρούν να πλήξουν την ΕΒΟΛ
Νικ. Πρίντζος: συμφέροντα με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρούν να πλήξουν την ΕΒΟΛ

Νικ. Πρίντζος: συμφέροντα με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρούν να πλήξουν την ΕΒΟΛ

Συμφέροντα που επιχειρούν να πλήξουν την γαλακτοβιομηχανία και την συνεταιριστική οργάνωση-πανελλήνιο υπόδειγμα, κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικ. Πρίντζος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου τόνισε ότι 4-5 άτομα και κάποια συμφέροντα κάνουν μεγάλη προσπάθεια , με ψευτιές και συκοφαντίες, προσπαθώντας να πλήξουν το και να απαξιώσουν τα όργανα της Συνεταιριστικής οργάνωσης κι έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και θλιβερές συκοφαντίες.

«Η γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι και το ΔΣ είμαστε υπερήφανοι γιατί με πολλή δουλειά και πολλές προσπάθειες κατάφεραν να φτιάξουν μια δυνατή, την καλύτερη συνεταιριστική οργάνωση στην , η οποία δεν χρωστάει πουθενά, διαθέτει ρευστότητα, προσφέρει τις καλύτερες τιμές σε πανελλαδικό επίπεδο, άμεσα με ίδια κεφάλαια, είναι κερδοφόρα και ασκεί κοινωνική πολιτική επισήμανε ο κ. Πρίντζος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα προϊόντα της ΕΒΟΛ έχουν επικρατήσει στα ¾ της ελληνικής αγοράς, στα , την Κρήτη και την Πελοπόννησο και πάμε πάρα πολύ καλά και επισήμανε ότι η ΕΒΟΛ είναι εμβληματική επιχείρηση.
«Όλοι οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να ενημερωθούν. Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συκοφάντη κι εκβιαστή να διαβάλλει την οργάνωση , θα είμαστε αμείλικτοι και θα καταγγείλουμε δημόσια όποιον επιχειρήσει να την πλήξει» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε τον τηλεοπτικό σταθμό Smile και τους κ.κ. Καλόγηρο και Ντάσκα ότι καθημερινά με εκπομπές πλήττουν την συνεταιριστική οργάνωση και την ΕΒΟΛ και ανακοίνωσε την αγωγής ζητώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό και όσους συκοφαντούν αποζημίωση ύψους 1 εκ. .

Ο ίδιος είπε ακόμη πως από το 2003 που ανέλαβε η οργάνωση αναπτύσσεται , εξήγησε πως με βάση το νόμο 4015 και με νόμο του 2016 έγινε νέο καταστατικό και ο β'/θμιος οργανισμός έγινε α'/θμιος, τονίζοντας πως οι συνεταιρισμοί διέπονται από νόμους. «Δεν πρέπει να υπακούμε στους νόμους; Δεν υπάρχει σήμερα β'/θμια συνεταιριστική οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Σε άλλο σημείο είπε: «Με κατηγορούν ότι απολύω εργαζόμενους, στα 15 χρόνια απολύθηκαν τρία άτομα με όλες τις αποζημιώσεις. Δίνουμε παραγωγικότητας και από 90 άτομα προσωπικό σήμερα είναι 137 γιατί αυξήθηκε η παραγωγή, αφού η ΕΒΟΛ διαθέτει 60 κωδικούς προϊόντων και κατέχει το 75% μερίδιο αγοράς στην πόλη του Βόλου.»

Για τη διαχείριση του λύματος ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου είπε πως ο βιολογικός αναβαθμίστηκε με επένδυση 300.000 και ότι τα λύματα ελέγχονται κάθε πρωί από τη ΔΕΥΑΜΒ και αν είναι στα επιτρεπτά όρια μεταφέρονται στον Βιολογικό και πρόσθεσε: «Το τυρόγαλο, 5 τόνοι εβδομαδιαίως, δίνεται σε βιομηχανική μονάδα που το καταστρέφει ή κάποια ποσότητα διατίθεται για τις ζωοτροφές»

Επίσης απάντησε και στις κατηγορίες ότι το κτήριο μοιάζει με ναό του Αγίου Όρους, λέγοντας πως το κτήριο 2.500 τ.μ. , έγινε με διαγωνισμό, με διακήρυξη και όλα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Κατατέθηκαν τρεις προσφορές: η μια ύψους 1.2 εκ., η δεύτερη 700 χιλ. και η τρίτη 600 χιλ. ευρώ , αξιολογήθηκαν και ανατέθηκε η κατασκευή στον μειοδότη, κόπηκαν τιμολόγια και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήλεγξαν το έργο.

Για την υπόθεση του εργαζόμενου που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ο κ. Πρίντζος είπε ότι τον βρήκε ως συμβασιούχο , τον έκανε προϊστάμενο κι αρκέστηκε να ευχηθεί να είναι καλά. Υπάρχει μια υπόθεση με έναν εργαζόμενο , μηχανολόγο τον έκανα προϊστάμενο

Επίσης αναφέρθηκε στον αγροτοσυνδικαλιστή στη ΑΣΕ ο κ. Μπανταβάνο, λέγοντας ότι στις 20/6/15 εξυμνούσε την οργάνωση στις τοπικές εφημερίδες, αλλά τότε η κόρη του εργαζόταν εδώ και όταν έληξε η σύμβασή της και δεν μονιμοποιήθηκε στράφηκε κατά της οργάνωσης.

Επιπλέον ο κ. Πρίντζος είπε ότι το κατηγόρησαν ότι έκανε ΓΣ με 112 μέλη από τα 250.  Όπως ανέφερε, η πρώτη ΓΣ γίνεται με απαρτία και η δεύτερη με όσους έρχονται. Παραβρέθηκαν οι 112 από τα 250 μέλη. Πριν γίνει πρωτοβάθμιoς ο συνεταιρισμός είχε 33 συνεταιριστικές οργανώσεις. Όταν έγινε πρωτοβάθμιος 3-4 συνεταιρισμοί παρέμειναν, άλλοι συγχωνεύτηκαν κ.λπ.  Για το γεγονός ότι δίνει διαφήμιση στα τοπικά ΜΜΕ και στον ΣΚΑΙ  σχολίασε: «δεν ήξερα να ρωτήσω τον κ. Ντάσκα πού θα βάλουμε διαφήμιση…»

Ακόμη τόνισε ότι στην συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή παρενέβη κι ο κ. Νικολόπουλος, τον οποίο κάλεσε να ερευνήσει ένα υπάρχει άλλη συνεταιριστική οργάνωση σαν του Βόλου. «Ντρέπομαι που αφέθηκαν και υπονοούμενα και αιχμές για βουλευτές. Κατηγορούν τα τοπικά ΜΜΕ. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους που αναφέρονται στη δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Ο Νικήτας Πρίντζος δήλωσε ότι φέτος η ΕΒΟΛ θα έχει άνοδο τζίρου 20% και τα συμφέροντα θα κάνουν ζημιά στην τοπική υγιή επιχείρηση.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι κρύβονται άλλοι πίσω από αυτή την υπόθεση που επιχειρούν να πλήξουν μια μικρή μονάδα πρότυπο που δίνει καθημερινά 30.000 € στην πόλη και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Μου είχαν στείλει έγγραφο για πρόσκληση στην εκπομπή αλλά δεν ήρθε ποτέ.
Ο κ. Νικολόπουλος άκουσα ότι δεν άφησε αιχμές ο ίδιος, αλλά από το πάνελ ελέχθησαν πράγματα για πρόσωπα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ αποκάλυψε ότι έγινε καταγγελία στο για τη συνεταιριστική οργάνωση του Βόλου και η απάντηση του υπουργείου είναι καταπέλτης.«Τώρα που γιγαντώνεται η ΕΒΟΛ τα πράγματα παίρνουν διαστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση