Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νικ. Πρίντζος: Δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στον Δ. Ρήγα Φεραίου
Νικ. Πρίντζος: Δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στον Δ. Ρήγα Φεραίου

Νικ. Πρίντζος: Δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στον Δ. Ρήγα Φεραίου

Σε δωρεά οικοπέδου γι την νέγερση νέου Δημαρχείου στον Δ. Ρήγα Φεραίου προχωρά ο ,  σύμφωνα με τον   πρόεδρο  Νικήτα  Πρίντζο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο συνεχίζει την τελευταία τουλάχιστον δεκαπενταετία να έχει θετική πορεία και σημαντικά κέρδη.

Το 2020 τα κέρδη ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2021 με τα ως τώρα στοιχεία τα κέρδη αναμένονται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Η ρευστότητα του Συνεταιρισμού είναι σημαντική ,πραγματοποιούνται επενδύσεις, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις ,δεν έχει οφειλές και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες.
Επίσης είπε  τα εξής: |Όλα τα αδρανή ακίνητα (εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων) τα οποία βρίσκονται στα 15 χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου,(κυρίως αποθήκες και οικόπεδα)να δοθούν Δωρεάν σε Κοινωφελείς και Κοινωνικούς Φορείς(στο Δήμο ,σε Πολιτιστικούς Συλλόγους σε Αθλητικούς Συλλόγους, σε Παιδικούς Σταθμούς κ.λπ.) προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του κάθε χωριού. Το σύνολο της αξίας των ακινήτων αυτών υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το Κεντρικό οικόπεδο το οποίο έχει ο Α.Σ. Βόλου στο Βελεστίνο, αξίας περίπου 1 εκ. ευρώ και εκτάσεως 3,5 στρεμμάτων να δοθεί δωρεάν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπό την προϋπόθεση να κατασκευασθεί εκεί το Δημαρχείο ,  το οποίο θα είναι σύγχρονο και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής αλλά και θα είναι αντάξιο της Ιστορίας και της Πατρίδας του Ρήγα Φεραίου.

Επίσης, όταν ο ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και εκδώσει τη μελέτη και την κατασκευής του έργου, ο Α.Σ. Βόλου θα καταβάλει το του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Εάν συνεχισθεί το 2022 η κερδοφορία του Α.Σ. Βόλου τότε θα δώσει άλλες 500.000,00 ευρώ έτσι ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του Δημαρχείου.

Ο  κ. Πρίντζος    επισήμανε τρία σημεία:
-Το πρώτο είναι ότι θα κάνει  τη πρότασή του αυτή τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, η οποία έχει  την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά ως ανώτατο όργανο.
-Δεύτερον, με την πρότασή του αυτή δεν αποβλέπει  σε προσωπικά οφέλη, δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Κυρίαρχο μέλημά του  να είναι χρήσιμος και να βοηθήσω τον τόπο του.
-Τρίτον, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η πρότασή του αυτή αποσκοπεί στο να επιφέρει κάποιο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος ούτε υποκρύπτει άλλη πολιτική σκοπιμότητα.
“Γι' αυτό άλλωστε εφόσον η πρότασή μου λάβει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, θα απευθυνθεί στο σύνολο των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής.
Στην Δημοκρατία, η άλλωστε εναλλάσσεται και το όφελος θα πρέπει να αφορά μόνο το σύνολο των δημοτών μας.
Τελειώνοντας ,θα πρέπει να πω ότι εφόσον αποφασισθεί από την Γενική Συνέλευση θα προτείνω ο Α.Σ. Βόλου να μετατρέψει ,ανακατασκευάσει και διαμορφώσει το κτίριο των 110 τ.μ. που ήταν γραφεία στο οικόπεδο του Βελεστίνου, σε ναϊδριο  στο όνομα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης που είναι η προστάτιδα του Α.Σ. Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση