Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Νερό στο μύλο” της αντιπαράθεσης ρίχνουν δημοτική αρχή και “Επιλογή Ευθύνης”
“Νερό στο μύλο” της αντιπαράθεσης ρίχνουν δημοτική αρχή και “Επιλογή Ευθύνης”

“Νερό στο μύλο” της αντιπαράθεσης ρίχνουν δημοτική αρχή και “Επιλογή Ευθύνης”

“Νερό στο μύλο” της αντιπαράθεσης ρίχνουν δημοτική αρχή και “Επιλογή Ευθύνης”, με φόντο τη δικαστική διαμάχη ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ, παρόλο που στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συθμβουλίου οι πιο σώφρονες ζήτησαν να πέσουν οι τόνοι.

Χαρακτηριστικά από τη δημοτική αρχή αναφέρεται: “Έχασαν την ψυχραιμία τους οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ και αλληλοκατηγορούμενοι, πλέον και δημοσίως, δίνουν την ευκαιρία και στον πιο εύπιστο και καλοπροαίρετο πολίτη του Βόλου να συνειδητοποιήσει τι τεκταίνονταν σε βάρος του και σε βάρος της πόλης μας, συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια”. Αυτό τονίζει η δημοτική αρχή Βόλου.

Για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, όλα αυτά που περιλαμβάνονται υπό τη μορφή καταγγελιών και κατηγοριών στις ανακοινώσεις του μεγαλοσυνδικαλιστή και μεγαλοστελέχους της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη και της διαδόχου του Παν. Σκοτινιώτη, Νατάσσας Οικονόμου, δεν αποτελούν έκπληξη. Όπως και πολλά άλλα, που θα αποκαλυφθούν σε εύθετο χρόνο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας πόλης, υπέρ των οποίων δίνουμε μια σκληρή και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς δικαστική μάχη.

Ολοι αυτοί, ωστόσο, που για διάφορους λόγους ο καθένας, απεμπόλησαν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του Βόλου και σήμερα, υπό το κράτος μια έκδηλης ανησυχίας, προσπαθούν να μετακυλίσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Υπαρκτά θέματα που θέτει πχ ο Δημ. Κουτσιφέλης στον Π. Σκοτινιώτη και τους ανθρώπους του, για «εκπρόθεσμη κατάθεση προτάσεων στον , ώστε να χαθεί η υπόθεση», για «συμφωνίες με την ΕΡΓΗΛ, ώστε να ματαιώνονται εκδικάσεις προσφυγών» και για «μη υποβολή αντίκρουσης στο Εφετείο Λάρισας, κατά της ΕΡΓΗΛ, στην υπόθεση που χάσαμε» ή καταγγελίες της Νατάσσας Οικονόμου, όπως «Αν λοιπόν στον κ. Κουτσιφέλη έχει μείνει λίγο φιλότιμο, ας μιλήσει επιτέλους μια φορά για τις δικές του ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής, τότε, των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ….» δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε νομικά.

Η κ. Οικονόμου που, ως μη όφειλε, σε κάθε ευκαιρία εκφράζεται χυδαία και προσβλητικά σε βάρος της δημοτικής Αρχής, έχει μια λαμπρή ευκαιρία τ να αποδείξει την ειλικρίνεια και την καθαρότητα των προθέσεών της, απαντώντας τόσο στα θέματα που θέτει ο Δ. Κουτσιφέλης, όσο και απαντώντας, κυρίως, στο ερώτημα που προκύπτει ευθέως από την καταγγελία της: Αφού ο Κουτσιφέλης έχει «ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής…» γιατί δεν παραπέμφθηκε ποτέ στο Πειθαρχικό από τη διοίκηση Σκοτινιώτη; Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πράξει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους, παρά την υπονόμευση που με διάφορους τρόπους δέχεται από τα απομεινάρια του συστήματος της διαπλοκής, που πλέον όλοι βλέπουν.

Κανένας συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ και με αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί της σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, δικαστικός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση και απόδοση ευθυνών σε όσους τις έχουν. Γιατί πλέον όλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν, έστω κι αν παλεύουν απεγνωσμένα να τις μεταθέσουν αλλού. Το απόστημα έσπασε…

ΥΓ. Αλήθεια τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης και τα υπόλοιπα εργαλεία της διαπλοκής δεν άκουσαν κάτι για τις καταγγελίες μεταξύ των πρώην συνεργατών; Και γιατί σιωπούν;

ΥΓ1. Αν δεν ήταν η σημερινή Δημοτική Αρχή τόσο αυτή η υπόθεση, όσο και άλλες, πόσο εύκολα θα είχαν «κουκουλωθεί», με μοναδικούς χαμένους τους πολίτες;”

Επιλογή Ευθύνης: «Όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εν τέλει βούλιαξαν στο βούρκο»

Να δώσει στη δημοσιότητα όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία του Π. Σκοτινιώτη με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Δ. Οικονομίδη, μετά τις 13 Αυγούστου 2014, για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και η γκεμπελίστικη τακτική του Θ. Θεοδώρου, καλεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ καταγγέλλει ότι ο Α. Μπέος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του, είχε κάνει ευθέως λόγο για με την ΕΡΓΗΛ και συμβιβασμό, με καταβολή μεγάλου μέρους του επιδικασθέντος χρηματικού ποσού.

Η παράταξη εκφράζει την ευχή να είναι ειλικρινής η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής στο μείζον αυτό θέμα και η διαβεβαίωσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ, αν και εκφράζει προβληματισμό για τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μουλά, που επιμένει να θεωρεί προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα υπέρ της ΕΡΓΗΛ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την αντίδικο εταιρεία. Η παράταξη, επίσης, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη για συμπαγές μέτωπο υπεράσπισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Η έχει ως εξής:

«Εκμεταλλευόμενος την απουσία τριών δημοτικών συμβούλων της «Επιλογής Ευθύνης» από τη χθεσινή «συνεδρίαση» – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, της κ. Ν. Οικονόμου και του κ. Φ. Λαμπρινίδη, λόγω των εκπαιδευτικών υποχρεώσεών τους σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και του κ. Ν. Στόικου, για λόγους υγείας, ο θλιβερός «υποκατάστατος», κ. Θεοδώρου, στον γνωστό πια ρόλο του πολιτικού «γενίτσαρου», εξαπέλυσε έναν ακόμη «βόρβορο» εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της παράταξής μας, αυτή τη φορά σε σχέση με το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ», χωρίς να αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που να έχει τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων, συκοφαντώντας επιπλέον τους τρεις δημοτικούς συμβούλους ότι δήθεν «προτίμησαν να δραπετεύσουν».

Η παράταξή μας, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Κουτσιφέλη σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για χαμένες δίκες, την αγωγή που σκοπίμως εγκαταλείφθηκε, και τον συμβιβασμό των 7 εκατ. ευρώ που μεθοδεύεται, και τη μη απάντηση ουσιαστικά της Δημοτικής Αρχής, κατέγραψε προχθές, με συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, το πλήρες ιστορικό και όλη την αλήθεια για το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ». Και προφανώς ενόχλησε πάρα πολύ η συγκεκριμένη . Γι' αυτό ο κ. Θεοδώρου, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, κατέφυγε στο μόνο που έχει διδαχθεί από τον μέντορά του: στο ψέμα, τη λάσπη, τη λοιδορία και το ψευτονταηλίκι. Για να μην κουράζουμε, ωστόσο, την τοπική κοινωνία, δεν θα επαναλάβουμε τα γεγονότα και τις ημερομηνίες, που είναι αναλυτικά καταγεγραμμένα στην προχθεσινή ανακοίνωσή μας. Μιλάνε άλλωστε από μόνα τους, σε όσες αθλιότητες και σε όσες αλχημείες και αν καταφύγει η Δημοτική Αρχή. Όπως μιλάει από μόνο του και το γεγονός ότι η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ χειρίστηκε την υπόθεση με συνείδηση του δημοσίου συμφέροντος, πλήρη διαφάνεια και με συνεχή ενημέρωση και συμμετοχή των μειοψηφιών, γεγονός που αναγνώρισαν και οι αντιπολιτεύσεις στη χθεσινή «συνεδρίαση», σε αντίθεση με την απόλυτη μυστικότητα και την πλήρη αδιαφάνεια που χειρίζεται την υπόθεση η παρούσα Διοίκηση.

Το ότι θα προκαλούσαμε ταραχή σε όσους επί τόσο καιρό ψαρεύουν σε θολά νερά, αξιοποιώντας τη σιωπή μας, προκειμένου να μη δώσουμε όπλα στην αντίδικο εταιρεία, το περιμέναμε. Το θράσος τους όμως ξεπερνάει κάθε όριο. Φαίνεται πως η ανακοίνωσή μας «πόνεσε» πολύ και η «ζημιά» που τους κάναμε είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όση υπολογίζαμε. Σε ένα, λοιπόν, μόνο θα συμφωνήσουμε μαζί τους: ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο «δαιμόνιος» δημοτικός «ντετέκτιβ», κ. Θεοδώρου, που αμφιβάλλουμε αν ξέρει πού βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε χθες, με καθυστέρηση 19 ολόκληρων μηνών, τη μεγάλη «αποκάλυψη», ότι τρεις μέρες πριν από την εκπνοή της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δηλαδή στις 28 Αυγούστου 2014, ο κ. Σκοτινιώτης είχε εμπιστευτική αλληλογραφία με τον τότε γενικό διευθυντή της Επιχείρησης, κ. Οικονομίδη, «για να συγκαλύψουν τις παραλείψεις της παρέας τους»! Για να αποκαλυφθεί, λοιπόν, το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και η γκεμπελίστικη τακτική του κ. Θεοδώρου, δεν έχει παρά να δώσει στη δημοσιότητα όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία του κ. Σκοτινιώτη με τον κ. Οικονομίδη μετά από τις 13 Αυγούστου 2014, ημερομηνία που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ το απαλλακτικό για τους υπαλλήλους της Επιχείρησης Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, μέχρι την κοινοποίηση του οποίου είχε ανασταλεί η πειθαρχική διαδικασία κατά των εμπλεκομένων υπαλλήλων, αφού ο ισχύων ΟΕΥ συνέδεε ευθέως την πειθαρχική με την ποινική διαδικασία. Ο κάθε πολίτης που έχει στοιχειώδη σχέση με το αντικείμενο θα μπορέσει, έτσι, να διαπιστώσει αν τελικά τα υπηρεσιακά έγγραφα του κ. Σκοτινιώτη αφορούσαν τη συγκάλυψη της υπόθεσης ή το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή τη διασφάλιση της νομιμότητας της πειθαρχικής διαδικασίας που η προηγούμενη Διοίκηση είχε κινήσει, ώστε να μην προκύψουν ακυρότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι πειθαρχικά διωκόμενοι υπάλληλοι -όπως έχει συμβεί με τον χειρισμό της υπόθεσης από τη σημερινή δημοτική αρχή, που κινδυνεύει, με τη μήνυση Κουτσιφέλη εναντίον της, να βρεθεί εκτεθειμένη- και για να παραδοθεί ο φάκελος στη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ που αναλάμβανε σε λίγες μέρες, προκειμένου η πειθαρχική διαδικασία να ολοκληρωθεί όπως εκείνη θα έκρινε. Και αν το θέμα ξεπερνάει το γνωστικό πεδίο και την αντιληπτική ικανότητα του κ. Θεοδώρου, δεν έχει παρά να ζητήσει τη συνδρομή της εξαιρετικά έμπειρης περί το πειθαρχικό δίκαιο Διοικητικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να του εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. 

Κατά τα λοιπά, χαιρετίζουμε την «περήφανη» δήλωση του κ. Θεοδώρου, ότι το μόνο που θα πάρει η ΕΡΓΗΛ από την παρούσα δημοτική αρχή θα είναι «μια του Μπέου». Αν κρίνουμε πάντως από όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο αρχηγός του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, η «» αυτή, δηλαδή η με την ΕΡΓΗΛ και ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, όπως δήλωνε, πριν από 19 μήνες, θα κόστιζε στη ΔΕΥΑΜΒ μερικά εκατομμύρια ευρώ. Για του λόγου το αληθές, ας ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης, για να διαπιστώσει τα χουβαρνταλίκια της νέας, τότε, δημοτικής αρχής έναντι της ΕΡΓΗΛ, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις εκείνης της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, κρατούμε ως θετική -και ελπίζουμε να είναι ειλικρινής- η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής και η διαβεβαίωσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ, αλλά θα κινηθεί μέχρι τέλους, με βάση ουσιαστικά τη γραμμή που η προηγούμενη Διοίκηση χάραξε και τεκμηρίωσε, ότι δηλαδή δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ. Φυσικά δεν περιμένουμε από τρωγλοδύτες της πολιτικής να έχουν τη λεβεντιά να αναγνωρίσουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να έχει στα χέρια της το ισχυρό αυτό όπλο αποκλειστικά και μόνο χάρις στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της προηγούμενης Διοίκησης της Επιχείρησης.

Όσο για τον κ. Μουλά, που πήρε από το πρωί σβάρνα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, στήνοντας σκηνικό λασπομαχίας, παρασιωπώντας την αλήθεια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σαλαμοποιώντας δημοτικές αρχές και κόμματα, χυδαιολογώντας, τραμπουκίζοντας και λαϊκίζοντας, τι να πει κανείς. Το χειρότερο όμως είναι ότι, από έλλειψη επιχειρημάτων και στην αγωνία του να λασπώσει τους προηγούμενους, παρουσίασε ως προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα υπέρ της ΕΡΓΗΛ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την αντίδικο εταιρεία, δηλώνοντας πως χάθηκαν όλα τα δικαστήρια κι ότι θα κλείσει η «ναυαρχίδα» του Δήμου, συμπαρασύροντας και τον Δήμο. Πού να μην έδινε και μεγάλο αγώνα η σημερινή δημοτική αρχή για την Επιχείρηση… Αλλά τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τόσο αδίστακτα τη θέση του στον Δήμο, για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα, όπως στην περίπτωση του οικοπέδου του Συνεταιρισμού στον Άγιο Στέφανο, υπόθεση που η παράταξή μας έφερε στο φως της δημοσιότητας, συγκεντρώνοντας πάνω μας την οργή και το μίσος του κ. Μουλά.

Εξάλλου, για τις «καταγγελίες» του κ. Κουτσιφέλη, στις οποίες η Δημοτική Αρχή μας καλεί να απαντήσουμε, πριν να τον «χρησιμοποιήσει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουλάς σήμερα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ας απαντήσει εκείνη σε όσα βαρύτατα της καταμαρτύρησε.

Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε με την προχθεσινή και τη χθεσινή μας ανακοίνωση. Καταλαβαίνουμε την απέλπιδα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μεταθέσει το πρόβλημα και να μετακυλήσει τις όποιες δικές της ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης τους τελευταίους 19 μήνες. Θα πρέπει, ωστόσο, να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί περάσει ολόκληρη τη θητεία της, γυρνώντας διαρκώς στο παρελθόν και παριστάνοντας τον τιμωρό. Είναι πια 19 μήνες στη Διοίκηση του Δήμου και το έχουμε πει άπειρες φορές. Αν έχει στοιχεία για σκάνδαλα και οτιδήποτε άλλο, ας τα καταγγείλει όπου πρέπει και ας ασχοληθεί επιτέλους με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Πλέον αυτή είναι που ελέγχεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.

Επειδή εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη και θα είμαστε εδώ και όταν κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν, θα κλείσουμε με αυτό που τονίσαμε και στην προχθεσινή ανακοίνωσή μας.

Ότι στη δύσκολη αυτή μάχη δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικά παιγνίδια και άδηλες μεθοδεύσεις. Αυτό που χρειάζεται, είναι ένα συμπαγές μέτωπο της Δημοτικής Αρχής με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της.

Η πρωτοβουλία και η ευθύνη ανήκουν πρωτίστως στη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Μακάρι, έστω και καθυστερημένα, να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή την ευθύνη.

Ας μην ξεχνούν, άλλωστε, ότι όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εν τέλει βούλιαξαν στο βούρκο.»

Ο Ηλ.

….ΚΑΙ “ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ” ΚΑΙ “ΔΑΡΜΕΝΟΙ” ;

Μια φορά κι έναν καιρό” (2004-2008) ένας εργολάβος ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό, την κατασκευή ενός έργου της ΔΕΥΑΜΒ.

Η συνολική αξία του έργου που κατασκευάστηκε, όπως απέδειξε η Επιτροπή Παραλαβής αλλά και η του ΤΕΕ, είναι 4,2 εκ ευρώ.

Ο “έξυπνος” όμως εργολάβος “κατάφερε”:

1) να εισπράξει από το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ 9 εκ ευρώ

2) να διεκδικεί με τα δικαστήρια επιπλέον “αποζημιώσεις” 4 εκ ευρώ πλέον εργολαβικού οφέλους κλπ. για ανύπαρκτες εργασίες

Οι άμοιροι ευθυνών δημότες Βόλου, αποκλειστικοί “μέτοχοι” της ΔΕΥΑΜΒ, αναρωτιούνται αν θα βρεθεί τουλάχιστον κάποιος να ζητήσει συγνώμη για τον κίνδυνο αυτής της πρωτοφανούς λεηλασίας της Δημοτικής Επιχείρησης;

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη εμείς που τολμήσαμε να αποκαλύψουμε το απίθανο αυτό σκάνδαλο κι έχουμε ήδη “στην πλάτη” μας αγωγή για 300.000 ευρώ;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση