Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ-Τουλάχιστον 50 νεκροί
Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ-Τουλάχιστον 50 νεκροί

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ-Τουλάχιστον 50 νεκροί

, AFP, AP

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το , σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται μόλις 83 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού,σκοτώνοντας περίπου 40 ανθρώπους στη χώρα αυτή και άλλους 17 στην , σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την πολύ ισχυρή δόνηση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 8.000 ανθρώπων.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ στα με την και κοντά στο Εβερεστ σε βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ στο .

Ο πανικός στο Κατμαντού κράτησε για περίπου ένα λεπτό ενόσω το έδαφος κουνιόνταν, σύμφωνα με το ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου στην περιοχή.  Ο σεισμός έγινε αισθητός 1.000 χιλιόμετρα μακριά στο Νέο Δελχί. όπου κτίρια εκκενώθηκαν άμεσα.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν.

Στους 1.117 υπολογίζονται οι μετά την κατάρρευση κτιρίων σε διάφορες περιοχές πλησίον του επίκεντρου της σεισμικής δόνησης.

Οι αρχές στο Νεπάλ διέταξαν το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Κατμαντού για λόγους ασφαλείας. Το αυτό είναι η βασική πύλη εισόδου για τη διεθνή βοήθεια που φτάνει στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οργανώσεις αρωγής μεταφέρουν ακόμη , τρόφιμα και παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα θύματα του πρώτου σεισμού, ιδίως στις απομονωμένες αγροτικές περιοχές όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Σύμφωνα με πηλροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα α τους ενώ άνθρωποι σε κατάσταση πανικού προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση