Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Νέος εξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στο  Νοσοκομείο Βόλου
Νέος εξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στο  Νοσοκομείο Βόλου

Νέος εξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στο  Νοσοκομείο Βόλου

Με χρηματοδότηση από το 2014-2020

 Ο  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο 2014-2020 του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την πανδημία Covid-19 – .Ν. Βόλου», προϋπολογισμού 999.500 ευρώ. Ο νέος εξοπλισμός πρόκειται να ενισχύσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, τους θαλάμους αρνητικής πίεσης και την ειδικά διαμορφωμένη Παθολογική Κλινική, για τη νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19.

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που ολοκλήρωσε γρήγορα τις διαδικασίες αξιολόγησης, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, επενδύουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την προμήθεια νέου,  σύγχρονου εξοπλισμού, για  τις  ανάγκες της πανδημίας» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. «Και στην υγειονομική , είμαστε παρόντες. Εργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και  χρηματοδοτούμε έργα με σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτει ο  περιφερειάρχης.

Ο εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Βόλου

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και συνοδού εξοπλισμού με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αύξηση της δυναμικότητας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την περίθαλψη ασθενών της νόσου COVID-19 (ιδίως για αυξημένη φροντίδα ή εντατική θεραπεία, ακτινοδιαγνωστικά, επειγόντων και εξωτερικών ιατρείων).

Ο εξοπλισμός  περιλαμβάνει κυρίως Monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, αναπνευστήρες, υπερήχους, κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ, Φορητό ψηφιακό ακτινολογικό, κλειστά κυκλώματα δημιουργίας περιβάλλοντος αρνητικής πίεσης, και λοιπό εξοπλισμό κατάλληλο για την υποστήριξη λειτουργίας των ανωτέρω δομών

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση