Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην εγκατάσταση συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ζς – Μουρεσίου, με μέλημά του την βελτίωση της εικόνας περιοχών που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Η εγκατάσταση του συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων κρίνεται απαραίτητη σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη αστικών απορριμμάτων.

Πέρα από το θέμα της αντις εικόνας, ειδικά τους θερινούς μήνες θα αποφευχθεί η δυσοσμία αλλά και ο πιθανός κίνδυνος ς εστιών μόλυνσης.

Τα συστήματα βύθισης των κάδων απορριμμάτων βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, με μοναδικό ορατό και χρηστικό σημείο το στόμιό τους.

Οι κάδοι που θα τοποθετηθούν είναι κατάλληλοι για την ασφαλή και υγιεινή των οικιακών – εμπορικών απορριμμάτων ενώ πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ο Δήμος υιοθέτησε ένα ήδη διαδεδομένο σύστημα υπόγειων κάδων, προμηθευόμενος μια πρώτη ποσότητα 6 τεμ. (χωρ. 3.000 lt έκαστος) οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στα παρακάτω σημεία της Δημ. Ενότητας Αγ. Ιωάννη:

– στο δημοτικό

-στην είσοδο του οικισμού (έναντι δημοτικού Parking)

-στον παραλιακό δρόμο

ια την αποκομιδή των υπόγειων κάδων προγραμματίζεται να προσαρμοστεί ένας κατάλληλος γερανός επί υπάρχοντος υ.

Η “υπογειοποίηση” της αποθήκευσης των απορριμμάτων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ς της περιοχής αυτής και στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, στα σημεία που παρατηρείται μεγάλη παραγωγή αποβλήτων.

Οι υπόγειοι κάδοι προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία τον Μάρτιο 2019, έως τότε για την απόθεση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί 4τροχοι κάδοι, οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Κατόπιν, για τα κοινά-οικιακά απορρίμματα θα χρησιμοποιούνται οι υπόγειοι κάδοι με την “καφέ” σήμανση.

ια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο (τηλ. 24263-50103).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση