Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέο σήριαλ στο σημερινό Δ.Σ. Βόλου με τον γνωστό …πρωταγωνιστή
Νέο σήριαλ στο σημερινό Δ.Σ. Βόλου με τον γνωστό …πρωταγωνιστή

Νέο σήριαλ στο σημερινό Δ.Σ. Βόλου με τον γνωστό …πρωταγωνιστή

Άνω-κάτω έγινε γι άλλη μι φορά η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βόλου με τη συνέχεια στο θέμα με τη διαχείριση των νερών στις Σταγιάτες, ενώ ο  δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά με το γνωστό του “κόσμιο” ύφος σε  μερίδα  πολιτών και καλλιτεχνών.

Ο Αχ. Μπέος  έκανε λόγο για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από μια μερίδα  τονίζοντας: “θεωρώ ότι είναι ντροπή της πόλης αυτοί οι άνθρωποι και τους ανέχονται οι Αρχές που έχουν κάνει κατάληψη στο όμορφο χωριό στις Σταγιάτες. Ετσιθελικά πήραν  το γραφείο της κοινότητας,  χρησιμοποιούν ν το ρεύμα και το τηλέφωνο και το κάνουν  γιατί προωθούν  ρευματίσια φούντα”.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, δημιουργήθηκε ένταση και οι σύμβουλοι της ΛΑΣ αποχώρησαν προσωρινά από την αίθουσα.

Ο  δήμαρχος εξακολούθησε να φωνασκεί λέγοντας:  “Μην παίρνετε αεριτζήδες και λαμόγια”.

Για τον καλλιτέχνη Αλκίνοο Ιωαννίδη και  όσους τάσσονται υπερ των κατοίκων των Σταγιατών και όχι μόνο  είπε:  “Είναι ένα χωριό με 130 οικογένειες και η ΔΕΥΑΜΒ έχει διασφαλίσει την απολύμανση πηγών και καθαριότητα. Πληρώνουν 60 ευρώ το χρόνο, 780 ευρώ το χρόνο όλο το χωριό και σύνολο στη ΔΕΥΑΜΒ χρωστάν  19.000 ευρώ και υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τέτοιες νοοτροπίες; Ένα μάτσο αληταράδες να κάνουν παράνομες ενέργειες και να μην επεμβαίνει ο , η αστυνομία. Τον έχουν προπηλακίσει τον πρόεδρο της κοινότητας αυτές είναι οι προοδευτικές δυνάμεις; Εάν λοιπόν είστε υποστηρικτές αυτής της ανομίας και αναρχίας σας λυπάμαι.
Κι αν θέλουν κόντρα ας έρθει ο Νταλάρας με τη γυναίκα του. Δηλαδή ο Νταλάρας και η γυναίκα του,  ο Κιμούλης κι όλοι αυτοί των γραμμάτων και τέχνης….  δηλαδή εμείς τι είμαστε; Δεύτερης διαλογής άνθρωποι;”

Η ένταση συνεχίστηκε με την δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης  Διαλεχτή Τσιτούμη.

Ο Αχ. Μπέος συνέχισε λέγοντας: “Η θέση που κάθομαι είναι δανεική. Ούτε την αγόρασα, ούτε θα την πάρω μαζί μου όταν θα πεθάνω. Κρίνομαι από τον κόσμο. Ο κόσμος μου την έδωσε και ο κόσμος θα μου την πάρει. Ας κάνει η κυβέρνηση αύριο εκλογές. Ήρθα για να προσφέρω,  όχι ο Νταλάρας που δεν άφησε αρπαχτή για αρπαχτή ούτε ο Κιμούλης. Δεν ζήτησα την στήριξη κανενός. Λένε ότι είμαι αθυρόστομος. Εμένα διάλεξε ο κόσμος. Επέλεξε ο κόσμος την αλήθεια. Δεν έχω βγάλει το πανεπιστήμιο όπως ο Παπαδούλης αλλά αγαπώ την πόλη μου. Ελάτε να κάνουμε εκλογές ακόμη και σήμερα”.

Επίσης αναφέρθηκε και στο κτίριο Ματσάγγου, αφήνοντας αιχμές κατά των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας  λέγοντας: “θα έχουμε και συνέχεια για να μην το προχωρήσω παρακάτω και με το κτήριο Ματσάγγου. Να βλέπουμε τα σουτιέν και τα σώβρακα… και έχουν κάνει κατάληψη δεκαετίες ολόκληρες. Χαλάσατε 15 εκ. ευρώ για να κάνετε το κτίριο πίσω και όχι τη βιτρίνα για να μην ενοχλήσετε, ρεζίληδες”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο”  Ι. Αποστολάκης αναφέρθηκε στο ποσοστό που πήρε ο δήμαρχος στην περιοχή .

Ο Αχ. Μπέος  διευκρίνισε  ότι αναφέρονταν σε μια χούφτα άνθρωποι που αντιδρούν και όχι όλοι, ενώ ο Ι. Αποστολάκης απάντησε πως δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ένα χωριό έτσι και να τους αποδίδονται έκνομες πράξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης ” – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης αναφέρθηκε επί προσωπικού  τονίζοντας: “Ο δήμαρχος είπε την προηγούμενη φορά ότι “δεν έχετε παντελόνια. Εγώ δεν ήμουν αποκλεισμένος σε ένα χωριό. Εγώ σέβομαι αυτά που λέει το κράτος που ανοίγει δραστηριότητες στην κοινωνία και με πείθει ότι σταδιακά ότι, αυτό το πρόβλημα αμβλύνεται και μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα. Όταν κάποιος μου λέει ότι δεν έχω παντελόνια και φοβάμαι, κάποιος που την κοπάνησε πάει πολύ”, ενώ για το χρέος των 19.000 ευρώ προς την ΔΕΥΑΜΒ από τους κατοίκους των Σταγιατών, ρώτησε την   τι έχει κάνει για το θέμα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι, επειδή είναι μεγάλη οικογένεια προτίμησε να μεταβεί σε κλειστό ξενοδοχείο στην Πορταριά και να μείνει εκεί, προσθέτοντας ότι ήταν παρών στις εργασίες απολύμανσης στους δρόμους και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους καταυλισμούς των ρομά, ενώ σχετικά με τις οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ, εξήγησε: “τις στείλαμε στην εφορία,  όπως προβλέπεται από τον Νόμο, αλλά επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι και μεγάλοι σε όλα μας είμαστε δίπλα στον πολίτη και δεν επιχειρήσαμε να κόψουμε το νερό. Αν είναι λάθος δέχομαι ότι είναι λάθος. Όταν θα έρθετε στην εσείς κόψτε το νερό”.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς χαρακτήρισε θλιβερή την ανακοίνωση  της παράταξης του Ι. Αποστολάκη για τις εισηγήσεις και πότε τις λαμβάνουν οι μειοψηφίες και τον δήμαρχο να καλεί τις υπηρεσίες να στέλνουν τις εισηγήσεις όταν τις έχουν έτοιμες , ωστόσο άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση επαναλαμβάνοντας ότι δεν καταθέτει προτάσεις και κάνει αντιπολίτευση χωρίς νόημα και ουσία.

Υποβολή πρότασης για “Πράσινο Σημείο” στο Δήμο Βόλου

Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η υποβολή πρότασης για το “Πράσινο Σημείο” στο Δήμο Βόλου, ενώ εκτός ημερήσιας διάταξης  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποιημένη προμελέτη για τη δημιουργία εργοστασίου παρς εναλλακτικών καυσίμων SRF – RDF.

Ο Αχ. Μπέος, κατά την ενημέρωση, επανήλθε στο ζήτημα της καύσης από την ΑΓΕΤ, υπενθυμίζοντας ότι είχε ζητήσει να έλθει ο περιβαλλοντικός έλεγχος στο Δήμο και να απαγορευτεί η καύση δευτερογενών καυσίμων και να επαναφέρει η κυβέρνηση το Νόμο για την καύση φυσικού αερίου.

“Από τη στιγμή που δίνει το δικαίωμα ο Νόμος να καίει μια βιομηχανία τριτογενή καύσιμα δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Νόμο. Προκειμένου να εισάγουν τριτογενή καύσιμα από άγνωστες προελεύσεις, καλύτερα να δημιουργήσουμε το εργοστάσιο” ανέφερε.

Όσον αφορά στο θέμα που εγκρίθηκε, διευκρίνισε ότι έγιναν από το αρμόδιο Υπουργείο κάποιες παρατηρήσεις και η    συμμορφώθηκε, στη συνέχεια τέθηκε  προς έγκριση στην περιφέρεια και σήμερα κοινοποιήθηκε η έγκριση της προμελέτης από την Περιφέρεια.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, σχολίασε ότι η αλλαγή είναι θετική γιατί αλλάζει ο τρόπος επεξεργασίας της μονάδας, γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο λείπουν κάποια στοιχεία.

Ο επικεφαλής της κίνησης “Μαζί για το Βόλο” Ι. Αποστολάκης, υποστήριξε ότι η τροποποίηση που υπάρχει είναι προς το καλύτερο από την στιγμή που αυξάνεται το κλάσμα της ανακύκλωσης, ωστόσο πρόσθεσε:  “το μοντέλο που επιλέγετε δεν βασίζεται στη διαλογή της πηγής.  Άρα παραδέχεστε ότι δεν έχετε πρόθεση να προχωρήσετε στην διαλογή στην πηγή”.

Όσον αφορά στο “Πράσινο Σημείο” ο Ι. Αποστολάκης, έκανε λόγο για μεσοβέζικη λύση , λέγοντας:  “θυμόμαστε πως πήγαν  άπατοι οι κομποστοποιητές. Αν μιλάμε για μοντέλο τύπου Βούλγαρη τότε είμαστε αρνητικοί. Στο Χαλάνδρι έχουν προχωρήσει σε μια πολύ καλή πρακτική και εξοικονόμηση”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ζήτησε την τροποποιημένη μελέτη για να την επεξεργαστούν οι σύμβουλοι, ωστόσο όπως πρόσθεσε “το καύσιμο που παράγεται είναι καρκινογόνο και αυτή η μονάδα θα κοστίζει 3 εκ. ευρώ το χρόνο και οι πολίτες θα το ακριβοπληρώσουν όλο αυτό”.

Για το πράσινο σημείο, ο Απ. Ριζόπουλος  είπε ότι είναι υπέρ των πράσινων σημείων, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις πως θα λειτουργήσει

Ο Αχ. Μπέος επανέφερε το θέμα της οδού Καραμπατζάκη, βάλλοντας κατά του Ι. Αποστολάκη και πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Ι. Τόλια. Υπήρχε “Καμόρα” και έλεγαν  ότι η πόλη είναι δική τους.  Ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία και σας ξεφτίλισα και για όλη μου τη ζωή θα αισθάνομαι περήφανος. Τα λεφτά που προσφύγατε στο ποιος σας τα έδωσε; Όταν θα συζητηθεί η υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Εμείς είμαστε προγραμματιστές.  Δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση