Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων του Βόλου
Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων του Βόλου

Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων του Βόλου

Νέο πογκρόμ κατά των δέντρων της πόλης εξαπέλυσε σήμερα η Δημοτική Αρχή , καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Μετά τους πλατάνους ήρθε η σειρά των ευκαλύπτων της λεωφόρου Αθηνών, από την πλευρά του Εκθεσιακού Κέντρου.

Οι ευκάλυπτοι, δέντρα με ιδιαίτερη συμβολή στην παροχή οξυγόνου και διώκτες των κουνουπιών, γνώρισαν σήμερα τα αλυσοπρίονα μιας Δημοτικής Αρχής που δεν έχει φυτέψει ούτε ένα   3,5 χρόνια τώρα.

ΠΡΙΝ

Σε άλλες περιπτώσεις αφήνοντας κυριολεκτικά μια φούντα στην κορυφή και σε άλλες κόβοντας τους ευκαλύπτους σχεδόν μέχρι τη ρίζα, μετέτρεψαν την περιοχή σε κρανίου τόπο. Για τα μάτια της Πάολας άραγε;

Το έγκλημα αυτό έχει φόντο το Εκθεσιακό Κέντρο, στο οποίο γίνονται κάποιες εργασίες. Μήπως οι εξαγγελθείσες για μετατροπή του σε Συνεδριακό Κέντρο, με το ιλιγγιώδες του 1.200.000 ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία φαίνεται να χρωστάει ο Δήμος κάποια εκατομμύρια, οδηγείται σε λουκέτο;

Αυτή τη φορά δεν θα ρωτήσουμε πού πήγε η ξυλεία. Το ξέρουμε! Στις ! Γιατί στο χώρο του εγκλήματος κατά των δέντρων, βρήκαμε κλειστό βαν, με έδρα τις Γλαφυρές, κατάφορτο με κορμούς ευκαλύπτων. Με τιμολόγιο φυσικά!”

 

το βάν

Η

Ειλικρινά απορούμε με την επιμονή των περίφημων οικολόγων της Περιβαλλοντικής να αποκαταστήσουν ένα δι με τη Δημοτική Αρχή, έστω και με αυτό τον ιδιότυπο και ελάχιστα ευφυή τρόπο της άδικης,  παράλογης και ψευδούς κριτικής περί αφανισμού των δέντρων κ.λπ.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνομιλία, καμία διαβούλευση και φυσικά διαπραγμάτευση, ακριβώς γιατί τους θεωρούμε εχθρούς της πόλης, άσχετους και κατά περίπτωση και ιδιοτελείς.

Συνομιλητές έχουν από τα παλιά, ας συνεχίσουν να συνομιλούν με αυτούς και να θρηνούν τα μεγαλεία (όποιου είδους) που χάθηκαν. Με μας αυτά πλέον δεν υπάρχουν…

Π.Π.Μ.: Να απαντήσει επί της ουσίας ο Δήμος και όχι χαζοχαρούμενα!

Ας αφήσει τις χαζοχαρούμενες απαντήσεις ο Δήμος Βόλου και ας απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες μας. Για το πογκρόμ κατά των ευκαλύπτων της οδό Αθηνών, ας μας πει για ποιό λόγο έγινε αυτό το έγκλημα; Πόσοι ευκάλυπτοι κόπηκαν σχεδόν από τη ρίζα; Πόσοι ευκάλυπτοι έμειναν φαλακροί με μια μόνο «τρίχα» στην κορυφή τους; Πόσα δέντρα φύτεψε στα τρεισήμισι χρόνια θητείας της η Δημοτική Αρχή Βόλου; Ένα, δύο, πέντε; Πόσα επιτέλους. Και εννοούμε δέντρα όχι λουλουδάκια!

Ποιος ζήτησε δι με τη Δημοτική Αρχή; Όχι πάντως η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν οι πολίτες και εισέπραξαν για να δικάζονται σε λίγες μέρες. Το ποιός δε είναι εχθρός της πόλης θα αποφανθεί η . Προς το παρόν βιώνουμε της μελανές σελίδες της τωρινής Δημοτικής Αρχής Βόλου που οδηγεί το καράβι στα βράχια, όπως ήδη έχει φανεί στην υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ.

"Αλιεύοντας" την είδηση