Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέο μπάχαλο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Νέο μπάχαλο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Νέο μπάχαλο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Εκφράσεις πεζοδρομίου από τον Αχ. Μπέο

Μπάχαλο και πάλι έγινε μεσημεριάτικα η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με γνωστό πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο , που «στόλισε» τον  ανεξάρτητο σύμβουλο Κ. Γαργάλα, με αφορμή  αναφορά που έγινε στο πρόσωπό του και στην οικογένειά του.

Ο  Αχ. Μπέος  έκανε λόγο για «κάποιον περίεργο τύπο που αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου μέσω facebook ότι δήθεν οι προτάσεις που έχω κάνει, έχουν να κάνουν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους» και πρόσθεσε: «Δεν έχω ανάγκη τη διαφήμιση ή την επικοινωνία. Εμείς δεν είμαστε φιλικά προσκείμενοι σε οργανισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Τόσο οι αρμόδιοι φορείς σε συγκεκριμένες περιοχές βγήκαν δημόσια κι είπαν ότι μην στέλνετε ρούχα. Η συγκεκριμένη περιοχή το 80 – 90% δεν είναι περιοχή πρώτης ς αλλά χώρος εξοχικών κι αναψυχής. Εμείς ως Δήμος στείλαμε στις 24 Ιουλίου έγγραφα στους Δήμους Μεγάρων, Ραφήνας, Πικερμίου, Μαραθώνα και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ επιστολές που τους εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε για οικονομική ενίσχυση των Δήμων αυτών».

Στη συνέχεια  αποκάλεσε τον κ. Γαργάλα μαλ….., με τον δεύτερο  να του φωνάζει «τροπή σου» και τον Δήμαρχο να του απαντά: «Δύο έδρανα έχουμε σε πλησιάζω πολύ κοντά» και τον κ. Γαργάλα να του ανταπαντά: «Ούτε μια τρίχα από τα παπούτσια μου δεν είσαι. τροπή σου. Αν πάθω κάτι θα είσαι υπεύθυνος. Εμείς βγάζουμε το μας. Δουλεύουμε».

Ο Αχ. Μπέος τον χαρακτήρισε «καραγκιόζη κι αριστερό του κω…».

Ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία, καθώς ο κ. Γαργάλας έχει την καρδιά του, με τον ανεξάρτητο σύμβουλο  να του απαντά ότι δε χρειάζεται κανέναν υπερασπιστή».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την στάση και ανοχή που έδειξε.

Ακολούθησε νέα φραστική επίθεση του Αχ. Μπέου  στον Απ. Νάνο, λέγοντάς του ότι «εγώ δεν ήρθα με κανέναν συνάδελφο στα χέρια. Είχα φραστική αντιπαράθεση γιατί έθιξε εμένα και την οικογένειά μου».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην επερώτηση του Αρ. Δουλόπουλου για τα σχέδια διαφυγής σε Δημοτικές Ενότητες,  ο Αχ. Μπέος είπε ότι θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συσκέψεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα με εμπειρογνώμονα από την Πυροσβεστική για να προβλεφθεί σε κάθε περιοχή σημείο διαφυγής.

Για το θέμα της έγκρισης ποσού 100.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων Δήμων Ραφήνας, Μαραθώνος και Μεγάρων, ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. , πρότεινε να περικοπούν άλλες 100.000 ευρώ από τον εορταστικό φωτισμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Στην επόμενη συνεδρίαση η εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ

Εν τω μεταξύ, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αναμένεται να έρθει προς έγκριση εισήγηση για καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από του Αχ. Μπέου.

Ο  ίδιος είπε  ότι  η αυτή πρέπει να έχει τα 2/3 των ψήφων.  «Ο καθένας από εσάς, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αρκετά ανεχτήκαμε τέτοιου είδους προπαγάνδες από τους κ.κ. Γαργάλα και Κοκκινάκη. Αυτοί είναι οι κύριοι των επεισοδίων» ανέφερε.

Για την πλατείας Αγριάς

Επίσης, στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η μελέτη για τον τρόπο ς διαμόρφωσης  της πλατείας Αγριάς Βόλου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, αναφέρθηκε στα τρία κτίρια, διατηρητέα που βρίσκονται εκεί και υπηρεσιακό στέλεχος απάντησε ότι από την Αρχαιολογία έχει δοθεί εντολή να μην γκρεμιστούν τα συγκεκριμένα κτίρια και να παραμείνουν διατηρητέα για να αξιοποιηθούν.

Εκφράσεις πεζοδρομίου

Αντιδράσεις   στην Οικονομική Επιτροπή

Νωρίτερα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της οποίας αρνητικά ως προς το σκέλος της προμήθειας λουλουδιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ψήφισε  ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης .

Ο επικεφαλής  της «Δύναμης Βόλου» ψήφισε θετικά το θέμα 14 για την προμήθεια φυτών και δένδρων, ενώ από δύο δαπάνες 34.000 € για αγορά κυκλάμινων και 22.000 € για αγορά μπιγκόνιας.

Ο ίδιος  χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δαπάνες είναι άσκοπες και υπερβολικές και πρότεινε να δοθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους της Αττικής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση