Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ
Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Νέο μέτωπο άνοιξε η δημοτική αρχή με την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους , με αφορμή την υπόθεση της και την πρόσφατη συνέντευξη του Αχ. Μπέου, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι θα πτωχεύσει η ΔΕΥΑΜΒ , σε περίπτωση που η κατασκευαστική εταιρεία προχωρήσει σε κατάσχεση.

 

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησαν ανακοινώσεις  που πυροδότησαν σενάρια κι αντιδράσεις. Σήμερα με μια νέα απάντησή της η δημοτική αρχή στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και με τίτλο: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης!» τονίζει:  «Πανηγυρίζουν γιατί…δικαιώθηκαν τα μέλη της σκοτινής παράταξης και έχουν δίκιο! Όλα όσα έκαναν και δεν έκαναν, όντως, οδήγησαν σε δικαίωση. Της ΕΡΓΗΛ, βέβαια, δηλαδή του εργολάβου που επιχειρεί τώρα να βάλει χέρι στην περιουσία των πολιτών του Βόλου και μάλιστα για έργο που δεν έκανε. Και ειλικρινά όρκο δεν παίρνουμε αν πάλεψαν για τη δικαίωση του Δήμου ή της ΕΡΓΗΛ.

Όσο για τους εργαζόμενους που τώρα ανησυχούν τι να πει κανείς; Οι περισσότεροι από αυτούς μέλη της ίδιας παρεούλας που συγκροτούσε το σύστημα ήταν, άρα δεν είναι άμοιροι των ευθυνών. Δεν ρωτούν, λοιπόν, τους συναδέλφους τους που ξέχασαν (;) να απαντήσουν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, με αποτέλεσμα ένα δώρο πολλών εκατομμυρίων στην ΕΡΓΗΛ, για τα πως και τα γιατί;

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριοι. Ποτέ… Η κοινωνία, οι πολίτες, βλέπουν και κρίνουν. Όλους μας.»

Η “Επιλογή Ευθύνης”

Η “Επιλογή Ευθύνης” ανταπάντησε ως εξής:  «Συμπαγές μέτωπο σημαίνει καθαρές κουβέντες» και σημειώνει: «Σχολιάζοντας τη (μη) απάντηση της δημοτικής αρχής στη χθεσινή μας ανακοίνωση, από την παράταξη «ΕΠΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Ήταν αρκετή μια ανακοίνωσή μας, που κατεδάφισε την παραπληροφόρησή τους, για να φανεί πόσο εννοούν το μέτωπο απέναντι στην επίθεση της ΕΡΓΗΛ, η οποία έβαλε στο μάτι τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν θα τους ακολουθήσουμε, γιατί εμείς δεν θα αποστούμε από τη σταθερή θέση μας ότι η αδηφάγος εταιρία μόνο με συμπαγές μέτωπο όλων των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου, των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και ολόκληρης της πόλης μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ελπίζουμε ότι, έστω και την ύστατη ώρα, θα το αντιληφθεί  και η δημοτική αρχή.

Επειδή όμως εμείς δεν παίρνουμε όρκο για τις προθέσεις τους, σε ένα μόνο ερώτημα θα επιμείνουμε, την απάντηση στο οποίο, όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα την αποφύγουν: Η δημοτική αρχή εμμένει στην πάγια θέση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, ότι δηλαδή το σύνολο του ποσού που επιδικάστηκε στην αφορά σε περικοπείσες εργασίες, τις οποίες ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος και ουδέποτε αναγνώρισαν τα αρμόδια όργανα της ΔΕΥΑΜΒ, ή έχει αναθεωρήσει τη θέση αυτή και θεωρεί ότι στο ποσό που επιδικάστηκε στην ΕΡΓΗΛ περιλαμβάνονται και εργασίες που έχουν εκτελεστεί; Και αν εμμένει στην πάγια θέση, αυτό θα αποτυπωθεί  και στα δικόγραφα;

Συμπαγές μέτωπο σημαίνει καθαρές κουβέντες. Και το θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση