Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νεκρός ο αλλοδαπός ψαροτουφεκάς στη Σκιάθο
Νεκρός ο αλλοδαπός ψαροτουφεκάς στη Σκιάθο

Νεκρός ο αλλοδαπός ψαροτουφεκάς στη Σκιάθο

εκρός εντοπίστηκε  o 49χρονος αλλοδαπός υποβρύχιος αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΓΑΡΙΕΣ” – “ΚΕΧΡΙΑ” ν. Σκιάθου, όπου είχε  μεταβεί βραδινές ώρες προχθές, για τη δι υποβρύχιας ς και έκτοτε αγνοούνταν.
Ο 49χρονος  βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του,  από τον χειριστή  θαλάσσιου μοτοτοποδηλάτου σε βραχώδη περιοχή πλησίον της παραλίας “ΑΛΥΓΑΡΙΕΣ” ν. Σκιάθου και μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος  Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Σκιάθου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Να σημειωθεί ότι υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, διενεργήθηκαν , από ξηράς με περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π- Τ/Χ-Α/Ψ “ΦΑΝΤΟΜ” Λ.ΣΚ. 1369, το Ε/Γ-Θαλάσσιο ταξί “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.ΣΚ. 158, θαλάσσιο (Jet ski), στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διασωστών Σκιάθου με το Τ/Χ “ΧΡΙΦΟΡΟΣ” Τ.Ρ. 258 και επαγγελματία δύτη.

Συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες της 06-09-2017, περί 19:05, εντοπίστηκε από ερασιτέχνη χειριστή θαλάσσιου μοτοποδηλάτου, η σορός του αγνοούμενου αλιέα, εγκλωβισμένη σε βραχώδη περιοχή [Κακιά Σκάλα] πλησίον παραλίας ‘Αλυγαριές' Σκιάθου και ακολούθως απεγκλωβίστηκε, περισυλλέχθηκε από Όργανα  του Λ/Χ Σκιάθου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Πλωτό Περιπολικό Σκάφος στο Λιμένα Σκιάθου όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου διενεργείται προανάκριση.

Η συμβολή όλων των συμμετεχόντων, ήτοι επαγγελματιών – ερασιτεχνών και εθελοντών υπήρξε καθοριστική και αποτελεσματική στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου αλιέα, αναδεικνύοντας το αίσθημα σεβασμού και διαφύλαξης του απώτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, καθόσον η ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών όσο και των εθελοντών-διασωστών-ερασιτεχνών υπήρξε άμεση και διαρκής.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για δι νεκροψίας – νεκροτομής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση