Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » “Νεκρώνει” η Μαγνησία στις 4 Φεβρουαρίου
“Νεκρώνει” η Μαγνησία στις 4 Φεβρουαρίου

“Νεκρώνει” η Μαγνησία στις 4 Φεβρουαρίου

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ενάντια στο ν/σ που αφορά στο ασφαλιστικό επικρατεί στη Μαγνησία.

Σύσσωμοι οι φορείς σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Μ χαρακτήρισαν έκτρωμα το ασφαλιστικό ν/σ της συγκυβέρνησης ΑΕΛ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του.

Ο πρόεδρος της Μ Τρ. Πλαστάρας ενημέρωσε ότι η συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου θα γίνει στις 11.00 το πρωί στην είσοδο του εμπορικού λιμανιού, στο ύψος του αγάλματος της Αργούς και η δεύτερη θα γίνει την ίδια ημέρα στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο δεύτερο φορολογικό ν/σ που η κυβέρνηση βάφτισε ασφαλιστικό , το οποίο πλήττει τους πάντες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαζ. αϊτάνης είπε ότι οι απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 12 Ιανουαρίου και η αποχή τους θα κορυφωθεί στην πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία τα δικηγορικά γραφεία θα είναι κλειστά.

Επίσης εκτίμησε ότι το ίδιο θα πράξουν και οι μηχανικοί, ενώ ζήτησε η απεργιακή κινητοποίηση να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 15ετίας ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει το παρόν ν/σ και να το αντικαταστήσει με ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θαν. Παπαδημόπουλος ζήτησε από όλους να δώσουν βροντερό παρών στην απεργία προκειμένου να μην περάσει το ν/σ που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση η οποία παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με το ν/σ η κυβέρνηση ωθεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και επιφέρει μεγαλύτερες εισφορές και συρρίκνωση των μισθών τους.

Τέλος τόνισε ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα περιφρουρηθεί και δεν θα επιτραπεί να εμφανιστούν απεργοσπάστες.
Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου μίλησε για εκκίνηση ενός ποταμιού οργής που θα γίνει από το άγαλμα της Αργούς , όπως ξεκίνησε και η Αργοναυτική Εκστρατεία και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο και άθλιο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος χαρακτήρισε την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου μητέρα των μαχών και τόνισε ότι ο έχει καταλάβει το ν/σ έκτρωμα και θα αγωνιστεί για αν ανατραπεί ώστε να μην μπει ταφόπλακα για την παρούσα και τις επόμενες γενιές.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Εστίασης , Καφέ , Μπαρ Ι. ρηγορίου κάλεσε όλους να βγουν στον δρόμο, χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την κυβέρνηση στην απεργία λέγοντας πως είναι λαϊκή εντολή χωρίς πολιτικές ατζέντες. « Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα είναι διαρκής, αφού ξεφτιλιζόμαστε και οδηγούμαστε στην καταστροφή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά την ημέρα της απεργίας , καλώντας τους συναδέλφους του να μην αρκεστούν στο ευκαιριακό κέρδος εις βάρος όλων.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Μαγνησίας Δημ. Σπαθής τόνισε ότι οι αγρότες είναι επί έξι ημέρες στο δρόμο και συνεχίζουν τον αγώνα τους, ευχαρίστησε τους φορείς που συμπαρίστανται λέγοντας πως αυτό τους δίνει μεγάλη δύναμη και συμπλήρωσε πως πρέπει να στηθεί ένα μεγάλο τείχος απέναντι στο τσουνάμι της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών () Νικ. Χαυτούρας σημείωσε ότι οι γιατροί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις και είναι δίπλα στην κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε τραγικό την διάλυση της δημόσιας υγείας . «Μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο αγώνας πρέπει να είναι ενωτικός και να περιφρουρηθεί από κάθε είδους υπονόμευση» τόνισες ο πρόεδρος της .

Τέλος ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χρ. Ζιάμας χαρακτήρισε έκτρωμα το ασφαλιστικό ν/σ για το οποίο οι γιατροί διαφωνούν κατακόρυφα.

"Αλιεύοντας" την είδηση