Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέες ζημιές από την ισχυρή βροχή στο επαρχιακό κι αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου
Νέες ζημιές από την ισχυρή  βροχή στο επαρχιακό κι αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Νέες ζημιές από την ισχυρή βροχή στο επαρχιακό κι αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου

Νέες ζημιές προκλήθηκαν στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου από την χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Γ. Πατσής ανέφερε ότι η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε μικρές ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ στο σημειώθηκαν καταπτώσεις και έκλεισε ο μισός δρόμος. Ο ίδιος είπε ότι μηχανήματα του Δήμου προχωρούν στον καθαρισμό των δικτύων και δεν παρατηρείται πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Εν τω μεταξύ, στις 590 ανέρχονται οι αιτήσεις πληγέντων από τον Δήμο Σκοπέλου που απεστάλησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να κινηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων, ενώ αύριο το απόγευμα αναμένεται να επισκεφτεί το νησί ο Υπουργός Π. Καμμένος, ο οποίος θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές του νησιού.

Όσον αφορά στις αιτήσεις για των πληγέντων από την θεομηνία που έπληξε το νησί πριν από περίπου 15 ημέρες, ο κ. Πατσής τόνισε την αναγκαιότητα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων από το Υπουργείο, καθώς απομένει λίγος μέχρι την επόμενη θερινή περίοδο και το νησί πρέπει να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους τουρίστες.

Μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 160 αιτήσεις για σπίτια, 180 αιτήσεις για επιχειρήσεις – καταστήματα, 70 αιτήσεις για οχήματα και 180 αιτήσεις για οικόπεδα κι αγροτεμάχια. Όπως δήλωσε ο κ. Πατσής «Ο Δήμος Σκοπέλου έχει αποστείλει κιόλας τις πρώτες αιτήσεις που έχουμε συγεντρώσει στην Περιφέρεια, η οποία με την σειρά της θα πρέπει να τις αποστείλει στο Υπουργείο, για να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων. Θα πρέπει άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις».

Για τα οχήματα που βρίσκονται ακόμη στη θάλασσα, ο κ. Πατσής ανέφερε ότι έχουν ανελκυστεί τα περισσότερα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια οχήματα και δίκυκλα, άγνωστο πόσα, που παραμένουν θαμμένα στη θάλασσα και πρόσθεσε ότι απαιτείται ειδικό μηχάνημα για την ανέλκυσή τους, το οποίο δεν διαθέτει ο Δήμος, ενώ αδυνατεί να διαθέσει και το ποσό που απαιτείται για την ενέργεια αυτή. Ν

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση