Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς σήμερα ορίστηκαν οι πενταμελείς προσωρινές συνελεύσεις των νέων τμημάτων, που θα εγκριθούν την Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Παράλληλα με τη δημιουργία του νέου διεθνούς τμήματος στα , υλοποιούνται και αγγλόφωνα τμήματα σε όλες τις σχολές, με στόχο τη διάχυση του Π.Θ. στο εξωτερικό με την προσέλκυση φοιτητών από ξένες χώρες.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι πρυτανικές αρχές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία των αρυτάνεων, καθηγητών απ' όλες τις , και του διοικητικού προσωπικού. 

Σύμφωνα με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη η διαδικασία για τη νέα μορφή του πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει και έχει υπογραφεί το .

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το Π.Θ. βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, νέα μορφή, νέα αρχιτεκτονική, έχουν ήδη δημιουργηθεί τα δυο νέα γενικά τμήματα τα οποία στεγάζουν τα μέλη ΔΕΠ των πρώην ΤΕΙ, στη και στη Λάρισα.

Έχουν ήδη μετακινηθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες του Π.Θ. και έχουν υπογραφεί οι πρυτανικές πράξεις για ορισμό προέδρων στα γενικά τμήματα.

Οι συνελεύσεις θα διαμορφώσουν και θα ορίσουν το πρόγραμμα σπουδών των νέων τμημάτων, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι έτοιμες ως τέλος Απριλίου, ώστε να αρχίσουν να γίνονται οι μετακινήσεις μελών ΔΕΠ από τα γενικά τμήματα και να στελεχωθούν τα νέα τμήματα, ώστε να αρχίσουν τη λειτουργία τους.

Υποστήριξε πως οι αντιδράσεις που προέκυψαν ήταν φυσιολογικές, αλλά πλέον έχει γίνει συνείδηση η συνένωση, λέγοντας ότι “το νέο πανεπιστήμιο είναι εδώ, και όλος ο δείχνει διάθεση σύμπνοιας, να δουλέψουμε όλοι μαζί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι δημιουργήθηκε νέο διεθνές τμήμα στα , για να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν διεθνή αγγλόφωνα τμήματα, σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα, που αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να προχωρήσουν.

Παράλληλα υπάρχει το ερευνητικό κέντρο Ιάσωνας, που θα αρχίσει σταδιακά τη λειτουργία των 10 ινστιτούτων, τα οποία είναι διασπαρμένα σε όλη την περιφέρεια, με τις πρυτανικές αρχές να φιλοδοξούν μέσα στους επόμενους μήνες να δημιουργήσουν το Δ.Σ., για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Υπογράμμισε ότι το παραπάνω εγχείρημα αποτελεί νέα προστιθέμενη αξία στο ερευνητικό δυναμικό της περιφέρειας, για να στηρίξει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, στην .

Ο κ. Μαμούρης αναφέρθηκε ακόμα και στα κτιριακά ζητήματα του ιδρύματος ενημερώνοντας πως βρίσκεται στο τέλος η ανακήρυξη αναδόχου για το κτίριο των πολιτικών μηχανικών, ενώ στο τέλος Απριλίου θα βγει η προκήρυξη για το νέο κτίριο των μηχανολόγων.

Ακόμα γίνεται προσπάθεια να μπορέσουν να προκηρύξουν μέσα από τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το της ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση