Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2019
Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2019

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2019

Την πρόσληψη συνολικά 15.757 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2019 προανήγγειλε η Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε συνέντευξή της (News 24/7) η διευκρίνισε ότι 8.000 προσλήψεις θα προκύψουν από την εφαρμογή του κανόνα 1:1 (σ.σ.: μία πρόσληψη προς μία αποχώρηση), ο οποίος τίθεται σε ισχύ με το . Οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα καλύψουν ανάγκες στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε κοινωνικές υποδομές. Επίσης, θα γίνουν 3.257 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», για τις οποίες, όπως επεσήμανε η υπουργός, έχει κατοχυρωθεί η χρηματοδότησή τους, καθώς και 4.500 στην , «ώστε να πάψουν τα συγκεκριμένα να είναι παραμελημένα».

Στις 15.700 προσλήψεις πρέπει να προστεθούν και 8. μόνιμες θέσεις, για τις οποίες διενεργήθηκε ο διαγωνισμός 3Κ/ και αφορούν την των δήμων. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις, επίσης, εξαιρούνται από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων και, παρά το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν το 2019, «πιστώνονται» στο .

Εν τω μεταξύ, χθες το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε και επίσημα την , σε σύντομο χρονικό διάστημα, νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα παρατείνονται οι συμβάσεις των ήδη εργαζομένων βάσει των προσωρινών πινάκων. Αιτία για την κίνηση αυτή του υπουργείου είναι ότι, παρά τις δεσμεύσεις του για έκδοση των οριστικών πινάκων μέχρι το τέλος του μηνός, διαφαίνεται περαιτέρω καθυστέρηση.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

"Αλιεύοντας" την είδηση