Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέες αιχμές από Μαξίμου εναντίον ΔΝΤ
Νέες αιχμές από Μαξίμου εναντίον ΔΝΤ

Νέες αιχμές από Μαξίμου εναντίον ΔΝΤ

Αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του , δηλαδή την προσεχή Δευτέρα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασιλη. Σε σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη με την διαπραγματευτική ομάδα αξιολογείται που ακριβώς βρίσκεται η διαπραγμάτευση μετά τη της τις πρώτες πρωινές ώρες και αναμένεται να ακολουθήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλωτο.

Η Κ. Γεροβασιλη άφησε αιχμές για τη στάση του στη διαπραγμάτευση και μίλησε για διάσταση στη στάση που υιοθετεί το Ταμείο, το οποίο, όπως πρόσθεσε, συνδέει την αξιολόγηση με τη διευθέτηση του χρέους, θέμα για το οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη του καλοκαιριού παρά μόνο μετά την ολο της πρώτης αξιολόγησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε συγκλίσεις με τους ευρωπαίους εταίρους στα περισσότερα ζητήματα, ενώ πρόσθεσε ότι απο όλες τις πλευρές έχει δηλωθεί ότι είμαστε κοντά σε . Επανέλαβε δε τη θέση της κυβέρνησης ότι η έχει καταθέσει πλήρες πακέτο προτάσεων που καλύπτει τις προβλέψεις της συμφωνίας και ότι όλοι οφείλουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τη συμφωνία του καλοκαιριού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση