Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών
Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

Δεκεπτά άνθρωποι έχσαν τη ζωή τους σήμερα όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Μεταξύ των θυμάτων είναι μία γυναίκα και πέντε παιδιά, όλοι τους συριακής καταγωγής.

Το τουρκικό λιμενικό εντόπισε και ανέσυρε τα πτώματα μέσα στην καμπίνα του ξύλινου σκάφους, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο τογάν, κατά τα φαινόμενα οι εγκλωβίστηκαν εκεί και δεν πρόλαβαν να βγουν στο κατάστρωμα.

Το πλοιάριο, μήκους 8 μέτρων, είχε αποπλεύσει από το χωριό κουμουσλούκ, στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού και είχε ως τελικό προορισμό την ή τη Λέρο. Συνολικά, στο σκάφος επέβαιναν 37 άνθρωποι, οι 20 εκ των οποίων διασώθηκαν, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αμίρ Τσιτσέκ. Οι 20, που την ώρα του ναυαγίου βρίσκονταν στο κατάστρωμα και φορούσαν σωσίβια, πήδηξαν στη και μπόρεσαν να βγουν κολυμπώντας στην ακτή.

Οι οδηγήθηκαν στο νεκροτομείο προκειμένου να αναγνωρίσουν τα θύματα.

Το τουρκικό λιμενικό έχει διασώσει περισσότερους από 53.000 και μετανάστες από τις αρχές του έτους, όμως 274 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ουμάν Κουρτουλμούς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση