Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους αναπληρωτές..

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους αναπληρωτές..

Την γκάφα του παραδέχθηκε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, τα Μουσικά και τα Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος  2015-2016 και πλέον, μετά την προκήρυξη των εκλογών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για μία θέση αναπληρωτή εν μέσω υψηλής ανεργίας στον κλάδο.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοσίευση βέβαια πρέπει να είναι σύμφωνη με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ 527/2015, το οποίο ευνοεί τους αναπληρωτές επιτυχόντες παλαιότερων ΑΣΕΠ από το 2002 έως και το 2008.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εν όψει προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, θα ζητηθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να ενεργοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και θα κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Το υπουργείο σημειώνει ότι αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πριν από την έκδοση της σχετικής απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανάλογα με την βαθμίδα του εκπαιδευτικού.

Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης δήλωσε ότι «τα χειρότερα έπονται για τα σχολεία μας παρά το τέλος της θητείας του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. Τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής αυτού και των συνεργατών του, κατά το διάστημα της επτάμηνης θητείας τους, καθίστανται εμφανή μέρα με τη μέρα και θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμη».

Ο κ. Φορτσάκης υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Δημήτρη Χασάπη ότι υπάρχει η σκέψη η έναρξη του σχολικού έτους να καθυστερήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας ορισμένοι εκ των 13 Περιφερειακών Διευθυντών της χώρας πρότειναν τα σχολεία αντί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, να ανοίξουν την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Και αυτό με στόχο να γίνουν οι διαδικασίες (αποσπάσεις μονίμων, προσλήψεις αναπληρωτών κ.ά.) και να καλυφθούν κάποιες ελλείψεις από τις συνολικά 25.000.

Η πρόταση δεν υιοθετήθηκε για τους προφανείς λόγους εν μέσω προεκογικής περιόδου, αλλά καταδεικνύει την οξύτητα του προβλήματος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση