Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 4,7 εκ. ευρώ για τη Σκιάθο
Νέα σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 4,7 εκ. ευρώ για τη Σκιάθο

Νέα σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 4,7 εκ. ευρώ για τη Σκιάθο

Υπογράφτηκαν οι προγραμματικές σύμβασεις μεταξύ Περιφέρειας ς και ΔΕΥΑ Σκιάθου

Κ. : «Ξυπνάει το μέλλον μέσα από τα »

Δύο σημαντικά ύδρευσης και αποχέτευσης για την πόλη της Σκιάθου έρχονται σε φάση υλοποίησης καθώς υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΔΕΥΑ Σκιάθου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας και ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας υπέγραψαν της προγραμματικές συμβάσεις για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, προϋπολογισμού 970.000 και το έργο αποχέτευσης και επέκτασης του βιολογικού, προϋπολογισμό 3.780.000 .

Τα δύο έργα αφορούν μέρος των σημαντικότερων υποδομών που συμβάλλουν στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος του νησιού και της δημόσιας υγείας. Τα έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και δικαιούχος είναι η ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συν με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τις υπηρεσίες μας, το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί. Είναι έργα χρήσιμα και ουσίας με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για έργα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, συγχρονίζουν την πόλη της Σκιάθου με την εποχή μας και ολοκληρώνουν τα δίκτυα υποδομών στα οποία η Περιφέρεια Θεσσαλία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, με εντυπωσιακά, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του πολίτη. Η σημασία των έργων αποχέτευσης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι σχεδόν αυτονόητη και καθοριστική για το επίπεδο διαβίωσης. Ενώ τα έργα ύδρευσης αποτελούν τα κυριότερα έργα υποδομής που υπογραμμίζουν την αξία του νερού ως πολύτιμου φυσικού αγαθού, απαραίτητου για τη διατήρηση της ζωής σε κάθε μορφή της».

Στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Β. Σποράδων Αθανάσιος Ζλατούδης.

Στοιχεία των έργων

• «Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου» προϋπολογισμού 970.000 ευρώ: Το έργο να περιλαμβάνει νέους αγωγούς συνολικού μήκους 6.634 μ., εκ των οποίων τα 1722 μ. είναι η επέκταση προς Βασιλειά και τα 4.912 μ. είναι λοιποί πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγοί του δικτύου. Επίσης περιλαμβάνει την αξιοποίηση 2 γεωτρήσεων με την εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος κατάλληλης δυναμικότητας καθώς και κατασκευή αγωγού μεταφοράς συνολικού μήκους 1.335 μ. προς το φρέαρ Φτς εντός νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 50m3. Επιπλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση αντλιοστασίου και τον κατάλληλο αυτοματισμό λειτουργίας για το σύνολο του εξοπλισμού.

• «Έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών-Τρούλου Σκιάθου προϋπολογισμού 3.780.000 ευρώ: Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Κουκουναριών και Τρούλου Σκιάθου συνολικού μήκους 10.195μ, την κατασκευή 6 αντλιοστασίων, την κατασκευή έργων επέκτασης της εγκατάστασης επεξς λυμάτων για την αύξηση δυναμικότητας της από 2000 IA σε 5000 IA και την αντικατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης. Ακόμη, στο έργο περιλαμβάνονται και οι εργασίες για τη σύνδεση των αντλιοστασίων με τη ΔΕΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση