Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα πρόκληση Άγκυρας: Στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα
Νέα πρόκληση Άγκυρας: Στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Νέα πρόκληση Άγκυρας: Στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στα σύνορα

Η Τουρκία προμηθεύει με περούκες μετανάστες στον Έβρο

Συνεχίζουν τις προκλητικές κινήσεις τους οι Τούρκοι. Αυτή τη φορά, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το εξής: «Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα για να σταματήσουμε τις απωθήσεις μεταναστών προς το έδαφός μας» προσθέτοντας ότι «164 μετανάστες έχουν τραυματιστεί από τις ελληνικές αρχές».

«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να στείλουν πίσω στην Τουρκία 4.900 ανθρώπους είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο στα σύνορα στον Έβρο.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επιμένοντας μάλιστα για νεκρό μετανάστη στα σύνορα, κάτι που έχει διαψεύσει από χθες η , είπε ότι «η Τουρκία δεσμεύεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον μετανάστη, που, όπως ισχυρίζεται, σκοτώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφότου οι ελληνικές αρχές εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης για να αναχαιτίσουν δεκάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση.

«Ο ΥΠΕΞ μας θα το κάνει θέμα διεθνώς», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN-Turk, μία ημέρα πριν ταξιδέψει στην περιοχή των συνόρων.

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τις «πύλες» προς την Ευρώπη έχει εγείρει ανησυχίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προγραμματίζει συνάντηση όλων των ΥΠΕΞ της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας, είπε, σε δήλωσή του, ότι είναι σημαντικό να μην αντιμετωπίσει η Ελλάδα μόνη της το ζήτημα και πως πρέπει να δοθεί μία «κοινή ευρωπαϊκή απάντηση».

Επιπλέον, η Ελλάδα δέχεται την πίεση των μεταναστευτικών ροών και από τη θάλασσα, με ακόμα περισσότερες στα ελληνικά νησιά. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ανετράπη στα ανοιχτά της Λέσβου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι έχει οδηγίες από τον Ερντογάν να συνεχίσουν οι τουρκικές αρχές να εμποδίζουν τους μετανάστες από το να διασχίζουν τα σύνορα μέσω θαλάσσης, για αποτροπή των πνιγμών.

Προειδοποίηση για άνοιγμα των συνόρων με τη Συρία

Ο Σοϊλού προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι ούτε εκβιασμός».

Η Τουρκία προμηθεύει με περούκες μετανάστες στον Έβρο

Οργανωμένο πέρα από κάθε σκηνοθετική φαντασία αποδεικνύεται ότι είναι το τουρκικό σχέδιο για τη μεταφορά μεταναστών στον Εβρο.

Συγκεκριμένα στην όχθη του ποταμού στην περιοχή των Φερών βρέθηκαν περούκες με μακριά μαλλιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τις περούκες τις φοράνε νεαροί άνδρες καθώς την τουρκική σκηνοθεσία εξυπηρετεί η ότι όσοι πλησιάζουν τα σύνορα δεν είναι άντρες αλλά είναι γυναίκες, πoυ κατά περίπτωση μπορούν να έχουν μαζί τους και .

Επιπλέον στην περιοχή του Σουφλίου διαπιστώθηκε ότι το τουρκικό «μαρκάρει» όσους από τους απελπισμένους ανθρώπους στέλνει στα σύνορα για να μπορεί να τους παρακολουθεί. Τόσο για να ελέγχουν τον αριθμό όσο και για να ελέγχουν την κίνηση του.

Η πλήρης τουρκική σκηνοθεσία των επεισοδίων απαιτεί βεβαίως και συγχρονισμό, ο οποίος διεξάγεται και μέσω .

Στη φωτογραφία εμφανίζονται άνδρες της τουρκικής στρατοχωρος να προετοιμάζουν το drone για απογείωση δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο Παζαρ Κουλε. Με τη χρήση του drone η στρατοχωρο καθοδηγεί τις ρίψεις καπνογόνων και δακρυγόνων από πολυβομβιδοβόλο προς το ελληνικό έδαφος.

Γερμανικό «όχι» στην υποδοχή 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Oι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά μειοψήφισαν την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων. Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τελικά ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση