Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης
Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Την επέκταση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της ς σηματοδοτεί και επίσημα η Navtex που εξέδωσε το το Σάββατο.

Το πλοίο SANCO SWIFT ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων και υποστηρίζεται από το πλοίο «ALEXANDER 3», από σήμερα 26 οεμβρίου μέχρι νεωτέρας, νοτιοδυτικά της ς, επεκτείνοντας το πεδίο των σεισμικών ερευνών που διεξάγει, σύμφωνα με τις παλαιότερες εκδοθείσες NAVTEX.

Με την ίδια NAVTEX προτρέπονται τα παραπλέοντα να τηρούν απόσταση ασφαλείας 8 ναυτικά μίλια από την πρύμνη, διαφορετικά, 3 ναυτικά μίλια.

Τα πεδία που αφορά η νέα NAVTEX: 

Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης-2

Η NAVTEX που βρισκόταν ήδη σε ισχύ:

Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης-3

Όπως έγραφε την Παρασκευή η «Κ», το αίτημα για επέκταση των ερευνών υποβλήθηκε από την ExxonMobil στην ΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) και είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας για επίσπευση του προγράμματος σεισμικών ερευνών, που έχει ήδη αναβαθμιστεί, με στόχο την πρόσκτηση 11.000 χιλιομέτρων δισδιάστατων σεισμικών δεδομένων τη χειμερινή περίοδο 2022- έναντι αρχικού στόχου 6.500 χιλιομέτρων.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την ΥΕΠ και την αμερικανική εταιρεία να προχωρούν σε σύμπτυξη των διαφόρων σταδίων εξέλιξης του ερευνητικού προγράμματος, προκειμένου να επισπευσθεί η πρόσκτηση των τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων και να έρθει νωρίτερα από το 2025 –που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα– η ερευνητική που θα επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή μη κοιτασμάτων παρόμοιων με το κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου.

Νέα NAVTEX: Eπεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης-1

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση