Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

Επτά νέα – Στους 73 συνολικά οι

Τα που ελήφθησαν σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτά είναι:

Αναστολή λειτουργίας των Η σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα στην επικράτεια.

ια 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές.

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού από τα  υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Επτά νέα κρούσματα – Στους 73 συνολικά οι

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα νέα κατά της νόσου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα έξι από αυτά σχετίζονται με προηγούμενα κρούσματα, ενώ το έβδομο είναι στη διαδικασία ιχνηλάτισης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση