Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις
Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσεις, ανακοίνωσε ο υφ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για τον κορωνοϊό το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς τις βραδινές ώρες. Όπως πρόσθεσε, από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων.

Συμπλήρωσε δε ότι, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου σε κέντρα διασκέδασης σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων. Υπενθύμισε εξάλλου ότι η χρήση ς είναι υποχρεωτική στα πλοία, αλλά και στους κλειστούς χώρους.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

  • Απαγορεύεται από αύριο στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη κατ' οίκον απομόνωση.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31 Αυγούστου. Το μέτρο αφορά τόσο τον χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και τον χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε με το υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση. Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι «δεν είμαστε στον Μάρτιο» αν και τα έχουν αυξηθεί. Όπως πρόσθεσε, η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής των , είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Διαβεβαίωσε δε ότι δεν υπάρχει θέμα γενικού , ενώ τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά «όπλα» στη φαρέτρα της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί.

Επανέλαβε εξάλλου ότι εχθρός είναι ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης.

121 νέα

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, επτά ήταν «εισαγόμενα» κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως, 26 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα ς, ενώ 47 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση