Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέα κόντρα Μπέου -Πατσιαντά με φόντο τη “Γιορτή Κρασιού”
Νέα κόντρα Μπέου -Πατσιαντά με φόντο  τη “Γιορτή Κρασιού”

Νέα κόντρα Μπέου -Πατσιαντά με φόντο τη “Γιορτή Κρασιού”

Tη δημοτική αρχή Βόλου καταγγέλλει η   παράταξη του δημοτικού συμβουλίου “Δρόμοι Συνς Ανατροπής και Αλληλεγγύης” για το θέμα της Γιορτής Κρασιού, ενώ στην  αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο δήμαρχος  Βόλου .

 

Όπως αναφέρεται από τη μείζονα μειοψηφία , “την προηγούμενη Δευτέρα 11-8, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκρινε παράνομη την απόφαση του Δήμου Βόλου για παραχώρηση του παραλιακού μετώπου Νέας Αγχιάλου προκειμένου να διοργανωθεί η Γιορτή Κρασιού, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της όλη η διοργάνωση δεν κινούταν στα νόμιμα πλαίσια.

Σε πολλά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου έγινε λόγος για φιάσκο και για απόφαση που έβαζε φρένο για ακόμα μια φορά στα σχέδια της δημοτικής αρχής, να μετατρέψει την σε ένα παράλληλο Δήμο με αρμοδιότητες που δεν της ανήκουν. Όπως φαίνεται όμως ακόμα και μετά από διοικητικές αποφάσεις συνεχίζουν απτόητοι. Μην γελιόμαστε: Όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη γνωρίζουμε ότι η ήταν πίσω από την διοργάνωση της γιορτής κρασιού. Απουσία σχεδιασμού λόγω ερασιτεχνικού τρόπου διοίκησης και διεκδίκησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΑΝΕΒΟ που έχει τοποθετηθεί από την Δημοτική αρχή, το μόνο που ξέρει ή θέλει να κάνει είναι η εμποροπανήγυρη και γιορτή κρασιού.

Θα περίμενε κανείς μια δημοτική αρχή να συμμορφωθεί! Η συγκεκριμένη όμως όχι. Και γιατί να το κάνει; Στον ένα χρόνο της Δημαρχίας Νέας Εποχής, η περιφρόνηση και το γράψιμο στα παλιά των υποδημάτων τους της νομιμότητας δεν είναι κάτι καινούριο. Όταν οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί προκλητικά και ανεξήγητα (;) δεν επεμβαίνουν γιατί να συμμορφωθεί κάποιος; Δημοτική αρχή είμαι ότι θέλω κάνω! Αυτή είναι η φιλοσοφία τους.

Η ΔΟΥ Βόλου δεν θεώρησε εισιτήρια για την γιορτή κρασιού μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης να κρίνει την διοργάνωση παράνομη με αυτούς τους όρους διεξς. Η γιορτή όμως έγινε κανονικά με αθεώρητα εισιτήρια. Την στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ την πάταξη της ς κάτι που είναι και λαϊκή απαίτηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ δεν έδωσαν ουσιαστικά το πράσινο φως για την διεξ της γιορτής κρασιού, δεν φρόντισαν να ελέγξουν με επιτόπια κλιμάκια το τι ποσά και προς ποιους διακινήθηκαν. Πως πληρώθηκαν αυτά τα βαριά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου με τα γνωστά τεράστια κασέ; Σε είδος με ασκούς κρασιού;;

Είναι όχι η πρώτη φορά που δεν γίνεται κρατικός έλεγχος σε συμβάντα που εμπλέκεται το όνομα της ΑΝΕΒΟ. Γιατί άραγε; Δεν ενδιαφέρει τους αρμόδιους; Ούτε και στο παζάρι έγιναν κάποιοι έλεγχοι. Προφανώς υψηλότατης επικινδυνότητας περίπτωση φοροδιαφυγής ήταν μόνο η εκδήλωση του αγιασμού των αλόγων στα Καλά Νερά.

Ως δημοτική κίνηση από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα την δημοτική αρχή και να την επαναφέρουμε στην νομιμότητα και την διαφάνεια. Όμως όσες προσφυγές και να γίνουν, όσες επερωτήσεις και να κατατεθούν δεν είναι μόνο υπόθεση μιας δημοτικής κίνησης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν απλά σωστά την δουλειά τους. Δηλαδή να ελέγξουν! Και αυτοί κρίνονται!»

Απάντηση δημάρχου

 

Από τη δημοτική αρχή εξεδόθη σκληρή απάντηση , στην οποία αναφέρεται: «Μετά το Παζάρι, η Γιορτή Κρασιού  και το ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ς από την πλευρά των μειοψηφιών, μείζονος και ελάσσονος, στο Βόλου, δυστυχώς συνεχίζεται.

Τώρα ήταν η σειρά και πάλι, του προδομένου και εγκαταλελειμμένου από τους «συντρόφους» του Μαργαρίτη Πατσιαντά να μας επιδείξει την πιο αποκρουστική πλευρά της προσωπικότητας του, επιχειρώντας, προφανώς, να ξεπεράσει το σοκ του «ηγέτη» χωρίς οπαδούς και να επιτύχει μια εικονική έστω ενότητα του συρφετού, όπως έχει καταντήσει, και που ονομάζεται δημοτική  ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλοστή φορά ο αφελής, νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να διασκεδάσει τις θλιβερές εντυπώσεις που αφήνει στας δυσμάς του, ούτως ή άλλως, ασήμαντου πολιτικού του βίου, άρχισε και πάλι να  ρουφιανεύει, να χυδαιολογεί και να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου.

Ως τουρίστας – ρουφιάνος, λοιπόν, των «ονείρων» Βαρουφάκη, και με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Γιορτής Κρασιού της Νέας Αγχιάλου, «ανακαλύπτει» και «καταγγέλλει» όργιο φοροδιαφυγής και μάλιστα απειλεί τα θεσμικά όργανα, εν προκειμένω της Εφορίας, όπως πρότινος αυτά της ΕΛΑΣ και της Εισαγγελίας.

Εν τη συνήθη αγνοία του, αλλά πάντα με δόλο και εμπάθεια, μιλάει για αθεώρητα εισιτήρια και για «μαύρες» αμοιβές καλλιτεχνών, την ώρα που όλα τα σχετικά έγγραφα, συμβόλαια και παραστατικά έχουν κατατεθεί από τους συλλόγους της Νέας Αγχιάλου, που διοργάνωσαν με τη συν του Δήμου Βόλου τη γιορτή, στην αρμόδια ΔΟΥ. Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: 14 και 15 Αυγούστου κλιμάκια ελεγκτών της Εφορίας  έκαναν «φύλλο και φτερό» την Γιορτή του Κρασιού χωρίς να εντοπίσουν καμία παράβαση.

Η ίδια αλητεία σε βάρος της πόλης και των πολιτών, γιατί περί αυτών πρόκειται, διαπράχθηκε και με το Παζάρι, (όπου πρωτοστάτησαν οι άλλοι επαγγελματίες σωτήρες της πόλης, Οικονόμου, Παπατόλιας, Λαμπρινίδης κα) όπου καμία επίσης παράβαση διαπιστώθηκε, παρά μόνο το μίσος και η υστερία μικρών ανθρώπων, ανίκανων να ξεχωρίσουν το προσωπικό και το ιδιοτελές από το γενικό καλό.

Ας συνειδητοποιήσουν οι διαπράττοντες αυτές τις αλλεπάλληλες αθλιότητες ότι η δική μας Δημοτική Αρχή δρα αποκλειστικά και μόνο υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών και πάντα με διαφάνεια και στα πλαίσια της νομιμότητας. Και βεβαίως δεν πληρώνει σε είδος με ασκούς κρασιού, όπως ο ανεκδιήγητος κ. Πατσιαντάς επιχειρεί να ειρωνευθεί, για τον οποίο πλέον διερωτώμεθα αν ισχύει το περίφημο « πάλι τον οίνον έπιες, πάλι τον νουν απώλεσας»….

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση