Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η Νέα Ιωνία Μαγνησίας υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης
Η Νέα Ιωνία Μαγνησίας υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης

Η Νέα Ιωνία Μαγνησίας υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης

 

 

Ιστορικές στιγμές έζησε η προσφυγούπολη της Νέας Ιωνίας ς, καθώς, με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα υποδέχθηκε τον πρώτο, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, Μητροπολίτη Σμύρνης  Βαρθολομαίο, καταγόμενο από τα Άνω Λεχώνια, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Μητρόπολη, μετά την εις Επίσκοπον εκλογή και χειροτονία του.

Οι απόγονοι των προσφύγων της Μικρασιατικής γης υποδέχθηκαν τον κ. Βαρθολομαίο στον Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου της Σμύρνης, συγχοροστατούντων των  Μητροπολιτών υ   Δαμασκηνού και Δημητριάδος   Ιγνατίου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχου ς  Δωροθέας , εκπροσώπων των στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτος.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών των Μικρασιατικών Συλλόγων και επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των προσφύγων και των θυμάτων της Μικρασιατικής ς.

Αμέσως μετά, τον υψηλό επισκέπτη προσφώνησαν με συγκίνηση και μετέφεραν τον παλμό των σύγχρονων κατοίκων της Νέας Ιωνίας, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Κων/νος Αυγέρης και οι πρόεδροι των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης, ενώ τραγούδια της προσφυγιάς απέδωσαν χορωδιακά σχήματα των Συλλόγων.

Ακολούθησε η του  Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου, ο οποίος, με έκδηλη συγκίνηση, αναφέρθηκε στην παλαιά δόξα και το κλέος της πρωτεύουσας της Ιωνίας, αλλά και στις περιπέτειες των προσφύγων, στον ξεριζωμό, στους κινδύνους και στην μετεγκατάσταση στην μητροπολιτική Ελλάδα, σε καθεστώς μεγάλων στερήσεων, αλλά και περιφρόνησης από τους ντόπιους.

«Η συνάντησις απόψε των βλεμμάτων μας και των καρδιών μας, του άρτι ενθρονισθέντος Μητροπολίτου της Ιωνικής πρωτευούσης και των κεκλεισμένων εν βίβλω ζωής, ανεωγμένων, όμως, βλεμμάτων των εν μαρτυρίοις και κακουχίαις των ζην εκμετρησάντων πατέρων ημών και των βλεμμάτων των προσφυγόντων εδώ αειμνήστων πατέρων μας και όλων των απογόνων σας, μας ανοίγουν νέους ορίζοντας ευαγγελισμών. Ίσως η προσήλωσις των βλεμμάτων μας προς την αρετήν και τον έπαινον των πατέρων μας Ιώνων να μας οδηγήσει, κατά τα κρίματα του Κυρίου, προς νέους ευαγγελισμούς…».

Τον λόγο, στη συνέχεια, έλαβε ο   κ. Ιγνάτιος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση, λέγοντας προς τον Μητροπολίτη Σμύρνης ότι «απόψε ζήσαμε την δεύτερη ενθρόνισή σας».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε τις ικανότητες και την προσφορά του νέου ιεράρχου στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εξέφρασε την χαρά του, γιατί ένας συμπατριώτης μας, «ένα παιδί του λαού μας», όπως παρατήρησε, ανήλθε στον ιστορικό θρόνο της Σμύρνης, παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της Ποιμαντικής ευθύνης από Μάρτυρες και Αγίους.

Ευχήθηκε, τέλος, καλή δύναμη στον νέο Ιεράρχη, επισημαίνοντας, ότι στο πρόσωπό του «ανατέλλει μια ελπίδα σε δύσκολους καιρούς, ενώ διακρίνεται και η τόλμη του Πρώτου της Ορθοδοξίας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να του αναθέσει έναν μεγάλο τίτλο και μια σημαντική διακονία στην Εκκλησία…».

Την εκδήλωση συντόνισε ο παλχος δι  Αρχοντής Παντελόπουλος.

smirnis_euaggelistria_volou_31smirnis_euaggelistria_volou_02 smirnis_euaggelistria_volou_06

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση