Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα γέφυρα στο Πλατανόρεμα και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμυρού
Νέα γέφυρα στο Πλατανόρεμα και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμυρού

Νέα γέφυρα στο Πλατανόρεμα και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμυρού

Την σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 Στην στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμυρού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε και Σποράδων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Υπογράψαμε μία ακόμη σύμβαση για ένα έργο ουσίας, που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνησή τους. Ταυτόχρονα δίνει και ένα θετικό μήνυμα στην επιχειρηματικότητα για την ασφάλεια της μετακίνησης των εμπορευμάτων.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.250.000 €, που λύνει ένα μεγάλο ζήτημα στην περιοχή του Αλμυρού, στη γέφυρα στο Πλατανόρεμα. Η γέφυρα αυτή είναι στενή, χαμηλή και δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα. Με το έργο αυτό κατασκευάζεται μία νέα γέφυρα, μήκους 30 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων με ένθεν και ένθεν. Συγχρόνως το έργο αυτό είναι και αντιπλημμυρικό. Επίσης γίνεται ασφαλτόστρωση, αλλά και συντήρηση του δρόμου, ο οποίος περνάει από Αργιλοχώρι – Μπέη και φθάνει στον Ανθότοπο.

Ένας δρόμος τριών χιλιομέτρων που δημιουργεί συνθήκες καλύτερες στην μετακίνηση των ανθρώπων των χωριών αυτών, γιατί και οι άνθρωποι στην ύπαιθρο έχουν δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας που αν και αποδεκατισμένες, συνεχίζουν καθημερινά να είναι δίπλα στους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη στην Π.Ε και Σποράδων 27 έργα προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ και τρέχουν, είτε είναι δημοπρατημένα, είτε δημοπρατούνται, είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν άλλα 57 έργα, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

Εμείς απ' την πλευρά μας τρέχουμε, όσο μπορούμε αλλά δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού, το ότι δεν σέβεται το Υπουργείο Εσωτερικών την προσπάθεια των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό, αυτό λέει πολλά.

Επίσης το βαρύ γραφειοκρατικό σύστημα της δημοπράτησης, κάνει τα έργα με εξασφαλισμένη , να ξεκινούν μετά από 14 μήνες στο έργο, αν δεν έχουμε ενστάσεις.

Και βέβαια στη Μαγνησία έχουμε μια βιομηχανία ενστάσεων όπου κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε έργα ουσίας».

 

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος ς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π Κώστας Φλαμπούρης και ο κατασκευαστής του έργου.

Στοιχεία του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι οι αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας  & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού  οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο των μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ των ετών 2016 – 2017 αντιστοίχως.

Οι συνθήκες παγετού και σφοδρών χιονοπτώσεων είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές βλάβες στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

To έργο αυτό αφορά στην αποκατάσταση της ς στη θέση ‘'Πλατανόρεµα'' στην οδό Αλµυρού – Β.Ι.Π.Ε. Αλµυρού και στην αποκατάσταση οδοποιίας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Γέφυρα Πλατανορέματος

Η νέα   – µε γεωμετρικά στοιχεία σύμφωνα µε τις σύγχρονες προδιαγραφές – πρόκειται να αντικαταστήσει ουσιαστικά την υπάρχουσα οδογέφυρα, η οποία κρίνεται ανεπαρκής κυκλοφοριακά λόγω του µικρού πλάτους καθ' ότι επιτρέπει την κυκλοφορία ουσιαστικά σε µία διεύθυνση.

Η προτεινομένη οδογέφυρα είναι ενός ανοίγματος l=29,70 και πλάτους καταστρώµατος 10.00m.   Αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 2*3.60=7.20m και 2 πεζοδρόµια εκατέρωθεν πλάτους 2*1.40=2.80m. Το ύψος του φορέα ανέρχεται σε 2.00m.

Οι Οριζόντιοι φορείς οδογέφυρας αποτελούνται από δοκούς σχήµατος Τ προεντεταµένου ύψους 1.80 και ανάλογου σχήµατος και διαστάσεων.

Το κατάστρωμα συµπληρώνεται µε πλάκα 0.20m. Το κατάστρωμα εδράζεται σε ακρόβαθρα µε πτερυγότοιχους, τα οποία στη συνέχεια µέσω δύσκαμπτου κεφαλόδεσμου θεμελιώνονται µέσω πασσάλων κυκλικής διατομής 2.20m και διάταξης 2*4=8τεµάχια σε κάθε ακρόβαθρο και µήκους 25.00m.

Αποκατάσταση οδοποιίας

Η ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας, στο τμήμα Αργιλοχώρι-Μπέη-Ανθότοπος.

Η αποκατάσταση θα γίνει σε συνεχή τμήματα ή σε τοπικές βλάβες όπου απαιτείται και μετά την υπόδειξη της επιβλέπουσας Υπηρεσίας.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση