Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέα φραστική αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου
Νέα φραστική αντιπαράθεση  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Νέα φραστική αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Νέα φραστική αντιπαράθεση σημειώθηκε απόψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με φόντο τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής στις 23 Σεπτεμβρίου αλλά και τις επισκευές στο πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, διερωτήθηκε γιατί οι μειοψηφίες -εκτός από την παράταξη της κ. Οικονόμου- που όπως είπε «ήταν χρόνια στην διαπλοκή», δεν ακολούθησαν – «αυτό το νέο, το άφθαρτο που πρεσβεύει η και επιλέξατε να στηρίξετε και να συνεργαστείτε με το φθαρμένο, το σάπιο πολιτικό σύστημα, που επί σειρά ετών κατασπάραξε την πόλη. Δεν είχατε το ανάστημα και το σθένος, να παραδεχτείτε την νέα απέναντι στον κόσμο».

Επίσης άσκησε κριτική στις μειοψηφίες για την απουσία τους, κατά την προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αποστολή δύο απορριμματοφόρων στη Σκόπελο.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπήρχαν σύμβουλοι που όντως δεν ενημερώθηκαν και γι' αυτό δεν παρευρέθηκαν, ωστόσο άφησε αιχμές για κάποιους που όπως είπε «σκοπίμως δεν παρευρέθηκαν», προσθέτοντας ότι ο Δήμος Βόλου είναι πρώτος σε ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τις μειοψηφίες. «Όσες ενστάσεις κι αν κάνετε, έχετε φάει τέτοια καρπαζιά. Εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε για το καλό της πόλης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έγιναν από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Θεολ. Διαμαντένια, στο πλαίσιο δωρεάς από τον αδερφό του πρώην Δημάρχου Αγχιάλου Γ. Δράγνε, ο οποίος είναι εφοπλιστής και προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος των επισκευών που απαιτούνται στο πρώην Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ενώ ξεκίνησαν τα συνεργεία για να δουλεύουν, υπήρξαν καταγγελίες. Τέτοιες νοοτροπίες είναι λάθος», ενώ για την προσωπική του δικαστική περιπέτεια είπε: «Εκτός από ένα μικρό ποσοστό, όλους τους άλλους σας καίει πολύ και φαίνεται που βάζετε δημοσιογραφικά σκουπίδια να γράφουν. Εγώ θα τεθώ προσωρινά σε αργία. Τον αντικαταστάτη μου τον έχουμε βρει. Η Δ.Α. δε θα αλλάξει πολιτική. Θα μείνετε εκεί, δε θα έχετε λόγο. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Ασχοληθείτε θετικά με την πόλη κι αφήστε το προσωπικό μου πρόβλημα να το διαχειριστώ εγώ και η ».

Ολοκληρώνοντας απευθύνθηκε και προς την κα. Οικονόμου με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για ψέματα και υποκρισία, ζητώντας από την ίδια να κρατά χαμηλούς τόνους γιατί όπως είπε «αν μιλήσουμε εμείς, δε θα έχετε πού να κρυφτείτε».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. , δήλωσε ότι ούτε η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου είναι το φρέσκο και το νέο, αλλά αντιπροσωπεύει το παλιό σαν ιδέα, νοοτροπία και συμπεριφορά, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του δημάρχου ότι συνεννοηθήκαν οι μειοψηφίες για να μην παρευρεθούν στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής κι όπως είπε «Όταν μας απαξιώνετε και μας λοιδορείτε και δεν αποδέχεστε τον ρόλο των μειοψηφιών στο Δ.Σ. κι όταν δημιουργούνται εντάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο, πώς να έρθουμε στον απολογισμό;»

Επίσης ο κ. ζήτησε να μη δοθεί έκταση στο θέμα της απουσίας συμβούλων στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποστολή δύο απορριμματοφόρων στην Σκόπελο, ενώ για το ζήτημα της ς εργασιών στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Αγχιάλου, υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει δεχτεί παράπονα από κατοίκους της Αγχιάλου ότι ο κ. Δράγνες (ο πρώην Δήμαρχος) έχει ρόλο παραθεσμικό κι επιστατούσε σε εργασίες. Όπως είπε «Αν ο αδερφός του κ. Δράγνε ήθελε να κάνει δωρεά, όφειλε να την κάνει σε χρήμα και ο Δήμος να εκτελούσε τα έργα. Εμείς δεν προκρίνουμε αυτό τον τρόπο δωρεάς».

Στη συνέχεια η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα αντιδράσει, χαρακτηρίζοντας προσχηματική τη δήλωση του δημάρχου για συνεργασία με τις μειοψηφίες. Όπως ανέφερε «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσουν οι φωνές. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να πω είναι, αν υπάρχουν στοιχεία που θεωρείτε κ. δήμαρχε επιβαρυντικά, γνωρίζετε ποιός είναι ο δρόμος για να μην λασπώνετε και συκοφαντείτε», ενώ για το θέμα της δωρεάς και των εργασιών, τόνισε ότι θα μπορούσε να γίνει αποδοχή δωρεάς και να αναλάβει ο Δήμος τις εργασίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικού ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για τις δωρεές και τ ο Δήμος δεν είναι καλυμμένος.

Απαντώντας ο δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά στον κ. Διαμαντένια, λέγοντας: «Ήρθε ο σερίφης της Αγχιάλου; Τόσα χρόνια έσταζε η οροφή κι ήρθε ένας άνθρωπος κι είπε θα το φτιάξω και θα αφήσουμε τον Διαμαντένια να κάνει ; Ρε συ είναι δικό σου το κτίριο; Δεν ντρέπεστε λίγο; ‘Ένα τσαντίρι είναι εκεί, μια γυφτιά και λέτε γιατί; Ποιος είσαι εσύ και πήρες το δικαίωμα και πήγες να τους σταματήσεις; Απορώ πως κυκλοφορείς στην Αγχίαλο. Για πουρμπουάρ μέχρι εκεί είσαι».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, τόνισε ότι τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής δεν είναι αυτά που θέλει ο λαός του Βόλου και πρόσθεσε:«Αυτό που είπατε ότι θα αλλάξετε την πόλη δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο στην πόλη. Με μικρές παρεμβάσεις δε λύνονται τα προβλήματα».

Ο σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας, διευκρίνισε ότι άλλο εθελοντής κι άλλος να εμφανίζεται κάποιος που θέλει να κάνει τον εθελοντή και να προσλαμβάνει εργάτες αλλοδαπούς και να τους έχει ανασφάλιστους.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, ρώτησε τον κ. Διαμαντένια γιατί δεν προχώρησε σε επερώτηση, αλλά προέβη σε καταγγελίες, με τον κ. Διαμαντένια να υποστηρίζει ότι πήρε τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο Δ. Λιβογιάννη, ο οποίος του είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και θα ενημερωθεί.

Κλείνοντας ο δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δε δεσμεύτηκε για κανένα μεγάλο έργο, μόνο για έργα καθημερινότητας, ενώ για τις εργασίες επισκευής, διευκρίνισε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίε. «Εμείς δεν έχουμε την ευθύνη. Δε με νοιάζει αν έχει Αλβανούς, αν έχει κακώς τους έχει, το θέμα με την Αστική ευθύνη την έχει ο Δήμος, αλλά το θέμα με την ασφάλεια δεν την έχει ο Δήμος».

Η κόντρα συνεχίστηκε μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της α' ελάσσονος μειοψηφία Φ. Λαμπρινίδη και της αντιδημάρχου Βιολέττας με αφορμή τα λεγόμενα του πρώτου για μη σύνταξη συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών στον πρώην Δήμο Αισωνίας για το έργο της πλατείας, αφήνοντας αιχμές ότι ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας δεν έκανε συμπληρωματική σύμβαση εργασιών και αυτό μεταφέρθηκε στο δήμο Βόλου. Ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν διέσυνδεσε καμία υπόθεση με τιμολόγια.

Απαντώντας η αντιδήμαρχος είπε: «δεν γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις για την πλατεία. Tα έργα του Δήμου Αισωνίας τα επέβλεπε η ΤΥΔΚ, δεν είχε τεχνική υπηρεσία ο Δήμος. Να αποσυρθεί το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση να είναι εδώ ο πρώην δήμαρχος να απαντήσει με στοιχεία.»
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρ. Στεφόπουλος, ο οποίος είπε ότι τον κ. Λαμπρινίδη τον ψάχνει ο επιθεωρητής δημόσιας ς.

Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Τσιραντωνάκης εξήγησε ότι τα έργα προχωρούσαν υπό τη επίβλεψη της ΤΥΔΚ μέχρι το 2011 και στη συνέχεια υπό την επίβλεψη της Τ.Υ. του Δήμου Βόλου, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης απάντησε με μια παροιμία « ότι εκεί που μας χρωστούσαν …»

Κλείνοντας ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι η δημοτική αρχή θα το παραλάβει το έργο κι απευθυνόμενος στον κ. Λαμπρινίδη είπε: «επί ΤΥΔΚ έπρεπε να ερευνήσετε το θέμα ,αλλά το αφήσατε να διαιωνίζεται.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση