Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα φραστική αντιπαράθεση για το Εμπορευματικό Κέντρο
Νέα φραστική  αντιπαράθεση για το Εμπορευματικό Κέντρο

Νέα φραστική αντιπαράθεση για το Εμπορευματικό Κέντρο

Σε νέα φραστική καλοκαιρινή, αντιπαράθεση επιδίδονται δημοτική αρχή και α' ελάσσονα μειοψηφία, αυτή  τη φορά με αφορμή το εμπορευματικό κέντρο που προγραμμματίζεται να γίνει στη Λάρισα, όσο κι αν οι Βολιώτες ασχολούνται μόνο με τα μπάνια και καθόλου μαζί τους.

Στο θέμα που ανακίνησε χθες η “Επιλογή Ευθύνης”  απάντησε σήμερα η δημοτική αρχή ως εξής: ” Σε θερινές ασκήσεις (ευτυχώς χωρίς ροζ φλαμίνγκο) επιδίδεται πλέον η κα. ατάσσα Οικονόμου, που όποια φήμη, εικασία ή και κοινώς «μπαρούφα» ακούσει, σπεύδει να την υιοθετήσει, εκλιπαρώντας για λίγη από την προσοχή της κοινής γνώμης.

Αφού για χρόνια ολόκληρα η ίδια και το «σκοτινό» σύστημα, του οποίου υπήρξε επίλεκτο μέλος, άφησαν το Βόλο και τη στην (κακή) τύχη τους, τώρα ξιφουλκεί κατά πάντων και, κυρίως – ώ του θαύματος –  κατά του Δήμου Βόλου.

Η διάσημη, πια, ως σύμβολο αδυναμίας και ανικανότητας, πρώην αντιδήμαρχος Σκοτινιώτη και πρώην αντινομάρχης του Λάκη, μας επιρρίπτει τώρα ευθύνες γιατί ένας διορισμένος πρόεδρος στη ΓΑΙ, ΔΗΜΑρίτης (του Θεοχαρόπουλου, που μαζί θα κάνουν τη μεγάλη ΚεντροΑριστερά!) δήλωσε την προτίμησή του προς τον φίλο του Καλογιάννη, της Λάρισας. Και η προτίμηση (φυσικά απόφαση δεν υπάρχει) ανέφερε ότι το Εμπορευματικό Κέντρο, που βάσει δηλώσεων του αρμόδιου υπουργού Σπίρτζη θα γίνει στη Θεσσαλία, πρέπει να γίνει στη Λάρισα και όχι στο Βελεστίνο, όπως προβλέπεται με σαφήνεια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο .

Επειδή έχουμε πολύ σοβαρό έργο να ασχοληθούμε και φυσικά ελάχιστο χρόνο και καμία διάθεση να ασχολούμαστε με τις πομφόλυγες της κας. Οικονόμου, που επιχειρείται να επενδυθούν με δήθεν δημιουργική ανησυχία και έκδηλο ενδιαφέρον για τα πράγματα της περιοχής, καλούμε τον κ. Υπουργό να διευκρινίσει αν όντως η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση ή όχι.

Σε ό,τι μας αφορά αν θέλει η κα. Οικονόμου κάποιο σοβαρό δι, ευχαρίστως να τον κάνουμε, αλλά επί σοβαρών και υπαρκτών ζητημάτων. Επ' ευκαιρία να την ενημερώσουμε ότι μόλις η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και επέτυχε την επιστροφή στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ, από το έργο της τελευταίας επέκτασης του βιολογικού. Αυτοί είμαστε εμείς και το αποδεικνύουμε με έργα και όχι με λόγια.”

Επιλογή Ευθύνης: «Η χειρότερη υπηρεσία είναι η  κλίματος εφησυχασμού για το Εμπορευματικό Κέντρο»

Σε σχέση με την «απάντηση» της δημοτικής αρχής στη χθεσινή   και τη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  Α. Μεϊκόπουλου και Μ. Μπαλλή, σχετικά με το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» έγινε το ακόλουθο σχόλιο: «Με το ημερήσιο λιβελλογράφημα της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. «Απορία ψάλτου βηξ»! Τους ζητάμε απλά συγνώμη, γιατί τους χαλάσαμε τη θερινή ραστώνη. Όπως ζητάμε και την κατανόησή τους, γιατί με τίποτε δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε τις δημόσιες σχέσεις που με τόση προσπαθούν να οικοδομήσουν με τους υπουργούς, απεμπολώντας κάθε διεκδίκηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση των κυβερνητικών βουλευτών, παρότι δεν σκοπεύουμε -ούτε άλλωστε είναι αυτός ο ρόλος μας- να αντιδικούμε με βουλευτές του νομού.

Μας προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση ότι, αντί να αντιδράσουν στις επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες του προέδρου της ΓΑΙΑ,  Θαν. Σχίζα  και άλλων αρμοδίων παραγόντων που, επί ενάμιση και πλέον χρόνο, παρουσιάζουν, με συγκεκριμένο μάλιστα χρονοδιάγραμμα, τον σχεδιασμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς και σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων, αντέδρασαν στην της παράταξής μας, που  για μια ακόμη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, να χαθεί μια επένδυση στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας.

Ανακάλυψαν, μάλιστα, και προεκλογικά κίνητρα, ξεχνώντας ότι έχουμε αναδείξει -μόνοι δυστυχώς-  το θέμα αυτό, από τον Φεβρουάριο του 2016.

Έστω κι έτσι, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί συμβάλαμε στο να ενεργοποιηθούν για το πρόβλημα. Η χειρότερη πάντως υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι βουλευτές, είναι να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού, αντί εγρήγορσης και ανάληψης  συντονισμένων πρωτοβουλιών, όταν, μάλιστα, γνωρίζουν ότι οι εξελίξεις για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα τρέχουν, ενώ καμία κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στον Βόλο.

Είναι ενδεικτικό το προχθεσινό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Ναυτεμπορική» (03-07-2017), το οποίο παρουσιάζει  «το πλάνο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και της ΓΑΙΑΟΣΕ για το μέλλον τεσσάρων Εμπορευματικών Κέντρων, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να μετατρέψει τη χώρα σε διεθνές logistics hub, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης, μέσω της ανάπτυξης των υποδομών».

Στα Εμπορευματικά αυτά Κέντρα περιλαμβάνεται και αυτό της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να γίνεται η οποιαδήποτε αναφορά στον Βόλο».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση