Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα επεισόδια στο Μενίδι, έξω από οικισμό Ρομά
Νέα επεισόδια στο Μενίδι, έξω από οικισμό Ρομά

Νέα επεισόδια στο Μενίδι, έξω από οικισμό Ρομά

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Μενίδι, στην προσπάθεια περίπου 200 ατόμων να επιτεθούν στον οικισμό Ρομά, κατά τη διάρκεια ς διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου ή, από αδέσποτη .

Μετά την αποχώρηση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, όπως αναφέρε η , η κατάσταση ηρέμησε . Δύο οχήματα της πυροσβεστικής είχαν κληθεί νωρίτερα στις 21:13 και 21:26 την Κυριακή, για να σβήσουν μικρές εστίες φωτιάς στην αυλή και στο ισόγειο δύο κατοικιών στην οδό Μπόσδα και στην οδό Αρτέμιδος μετά τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί κατά τα οποία είχε γίνει και ρίψη μολότοφ.

 Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την από την Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τελικά απώθησαν τα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν προς τον οικισμό.

Υπενθυμίζεται ότι και χτες υπήρξαν επεισόδια, από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν μολότοφ εναντίον οικίας Ρομά, αλλά και πάλι απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, , σε που έδωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό, στην οποία, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση «σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να αυτοδικούν και να υποκαταστήσουν τους κρατικούς θεσμούς και την Αστυνομία» και τόνισε:

«Σ' αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι».

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση