Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ
Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ

Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ

Νέα τηλεφωνική επι με την Καγκελάριο της ς, Άγκελα Μέρκελ, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ , εν μέσω του κλίματος έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες εξέτασαν όλα τα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στήριξη ορισμένων κρατών προς την .

«Είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να υποστηρίζουν την “εγωιστική” και “άδικη” συμπεριφορά της ς» φέρεται να επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Καγκελαρίου προς την κατεύθυνση «επίλυσης των προβλημάτων που προκαλούνται από την Ελλάδα και τις υποστηριζόμενες χώρες, πλήττοντας την περιφερειακή ειρήνη».

Η συζήτηση Ερντογάν – Μέρκελ, όπως διευκρίνισε η Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε μέσω ς.

H ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει κλιμακωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, μετά τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και τις διαδοχικές Navtex ακόμη και σε θαλάσσια σημεία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Γαλλία, έχουν σπεύσει να στηρίξουν αναφανδόν την Αθήνα, υπεραμυνόμενες των ελληνικών δικαιωμάτων στη της Μεσογείου.

Ενδεικτικά, προσφάτως, ο Γάλλος , Ζαν Ιβ λε Ντριάν, χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» την παραβίαση του ελληνικού θαλάσσιου χώρου από την Τουρκία.

Για τις εξελίξεις έχει ενημερωθεί και το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της , το οποίο έχει επανειλημμένως απειλήσει την Άγκυρα με την επιβολή νέων κυρώσεων, σε περίπτωση μη αποκλιμάκωσης της έντασης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση