Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Nέα ένταση στο λιμάνι του Βόλου κατά τον απόπλου του “Flying Cat 5”
Nέα ένταση στο λιμάνι του Βόλου κατά τον απόπλου του “Flying Cat 5”

Nέα ένταση στο λιμάνι του Βόλου κατά τον απόπλου του “Flying Cat 5”

Νέα δημιουργήθηκε για ακόμη μία φορά στο λιμάνι του Βόλου σήμερα το μεσημέρι, όταν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ που βρίσκονταν στο λιμάνι θέλησαν να αποτρέψουν τον απόπλου του “Flying Cat 5”.

Μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ ανέβηκαν στον καταπέλτη προκειμένου να εμποδίσουν την επιβίβαση, ενώ πλήρωμα και επιβάτες βρίσκονταν απέναντί τους.

Να σημειωθεί ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν απεργούσε, ενώ στο χώρο βρίσκονταν και οι 140 επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν.

Λιμενικοί επενέβησαν προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και μετά από αντεγ και μικροεπεισόδια, το Flying Cat απέπλευσε κανονικά για . Επίσης στις 3 το απόγευμα απέπλευσε κανονικά και το επιβατηγό – οχηματαγωγό “”.

ΠΑΜΕ:Η κυβέρνηση με επιθέσεις και καταστολή δίνει τις εξετάσεις της στους εφοπλιστές

Στο λιμάνι του Βόλου, για μια ακόμη μέρα, η κυβέρνηση μέσω του λιμενικού έδωσε τις εξετάσεις της προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Λίγες ώρες αφότου ψήφισε το νόμο – λαιμητόμο, έριξε λυτούς και δεμένους για να επιβάλλει την απεργοσπασία στα της γραμμής. Ασφαλίτες ντυμένοι ως «αγανακτισμένοι ταξιδιώτες» που όμως ποτέ δεν ανέβηκαν στο πλοίο, ένστολοι λιμενικοί και όργανα ασφαλείας με πολιτικά επιτέθηκαν στο κλιμάκιο των ναυτεργατικών σωματείων και της απεργιακής φρουράς.

Λίγο αργότερα, στην Αθήνα, σε μια πρωτοφανή αστυνομική δύναμη επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΠΜΑΓΕΝ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γιώργο Αντωνόπουλο, και να τον οδηγήσει στο Αυτόφωρο μπαίνοντας στα γραφεία της ΠΝΟ την ώρα που συνεδρίαζε η της Ομοσπονδίας για την του απεργιακού αγώνα! Αποκαλυπτικό για το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι το γεγονός ότι η παραπάνω ενέργεια έγινε με υπόδειξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών της διοίκησης της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ).

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στα για την οργάνωση των νέων αγώνων, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τον παραμερισμό των εργοδοτικών συνδικαλιστών, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση